Puţini au fost şi mai puţini am rămas

De Virgil Andronescu 19 Decembrie 2011, 16:47 Editorial
După multe şi dese impiedicari in ceea ce priveste metodologia si desfasurarea recensamantului din acest an, populatia Brailei a scazut cu aproape 30.000 de oameni iar municipiul Braila si-a micsorat numarul de locuitori cu aproximativ 25.000 de oameni.

Pe lista neagra a recensamantului se gasesc orasele Faurei si Ianca si comunele Chiscani, Salcia Tudor, Dudesti, Maxineni, Ciresu, Sutesti, Traian si Tichilesti. Exceptiile pozitive pe lista rezultatelor recensamantului in care numarul de locuitori a crescut putin se numara comunele Cazasu, Tudor Vladimirescu si Vadeni. Oare de ce a scazut numarul populatiei judetului Braila si al municipiului Braila? Motivul clar, principal si real este scaderea nivelului economic.

O mare parte din populatie este plecata definitiv peste hotarele patriei, la munca.Mortalitatea a crescut, natalitatea e in cadere libera, in ultimii zece ani. Politicienii nostri sunt numai cu gandul la faptul ca nu vor mai avea acelasi numar de consilieri locali si judeteni, ci mult mai mic, dupa urmatoarele alegeri.

Ce trebuie facut pentru a se redresa viata sociala a judetului Braila?

Trebuie ca activitatea economica sa inceapa cu o crestere reala si semnificativa pentru ca numai astfel se vor intemeia noi familii iar natalitatea va avea crestere. Numai astfel se va intineri forta de munca, va scadea numarul somerilor iar la primarii se vor strange sume mai mari din taxe si impozite.

Trebuie sa se intample, de facto, o crestere intensa a investitiilor in infrastructura, sanatate, in educatie, cultura si in crearea de noi locuri de munca. Legislatia la nivel national trebuie sa se relaxeze, economia prin micsorarea taxelor si impozitelor dar si fluidizarea investitiilor in noi intreprinderi mici si mijlocii. Populatia trebuie sa fie incurajata in a consuma mai mult, nu numai de sarbatori si dupa ce acestea trec.

Recensamantul asta spune multe despre ultimii ani de guvernare portocalie si despre cum a ajuns romanul sluga in tara sa dar si pe alte meleaguri. E un dezastru la nivel national in ceea ce priveste traiul zilnic, al populatiei. Dar, sa asteptam rezultatele finale. Atunci sa vezi circ. Alegerile sunt aproape. Putini am fost si mai putini am ramas!

 

Autor Virgil Andronescu 19 Decembrie 2011, 16:47 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii