Predaţi pulanele!

De Matei Mircioane 23 Ianuarie 2011, 22:39 Editorial
Guvernanţii ăştia au înnebunit de-a binelea! Nu e zi lăsată de Dumnezeu să nu ne surprindă cu câte o tâmpenie. Totul e în defavoarea noastră, de parcă le-am fi cei mai mari duşmani din câţi există pe faţa pământului. În numele reformării statului, dealurilor, munţilor şi văilor acestei ţări, ne umilesc în fiecare zi. Nu contează că suntem pensionari, învăţători, funcţionari publici ori, mai nou, militari rezervişti, bătaia de joc este aceeaşi.

În disperarea lor de a face rost de bani pentru bugetul sărăcit de hoţiile clientelei politice, miniştrii lui Boc se întrec în fel de fel de măsuri menite să stopeze declinul acestei ţări, tot mai evident pe zi ce trece. După bugetari, a venit rândul poliţiştilor să se alinieze la ordinele de concediere ale lui Traian Igaş, ministrul cu bacu' luat la 24 de ani. Vrând-nevrând, vor preda pistoletul şi pulanul şi vor renunţa la carnetul cu procese-verbale. Vor trece în civilie şi vor îngroşa rândurile şomerilor profesionişti.

După mintea lui Igaş, disponibilizările din poliţie trebuie să ţină cont de nivelul de pregătire raportat de cerinţele postului, de cel al experienţei profesionale - ceea ce înseamnă că tinerii absolvenţi nu au nici o şansă să rămână -, de existenţa unor abateri şi sancţiuni disciplinare. Dar cel mai tare criteriu pare a fi cel referitor la situaţia socială a celui ce (încă) poartă uniforma de poliţist.

Normele metodologice ale acestei inepţii portocalii nu sunt cunoscute, însă este de presupus că şeful de post care creşte în bătătura statului mai mult de 10 bibilici, cinci raţe, şapte găini, doi papagali şi trei curcani şi-a făcut plinul şi nu mai are ce căuta în poliţia română.

Traian Igaş ar face bine să se gândească şi la cei ce vor rămâne să ducă povara grea a uniformei militare. Şi pentru aceştia ar exista soluţii izvorâte din puţul de gândire reformatoare a ardeleanului de câmpie. Spre exemplu, să înlocuiască maşinile din dotare cu şarete trase de cai ori de struţi. În felul acesta ar împuşca doi iepuri dintr-o singură lovitură: pe de-o parte, nu l-ar mai pune pe poliţist în situaţia penibilă de a cerşi benzină la oamenii de afaceri pentru a urni maşina din curtea inspectoratului, iar pe de altă parte, carnea de struţ e sănătoasă şi nu dăunează colesterolului.


 

Autor Matei Mircioane 23 Ianuarie 2011, 22:39 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii