Începe un nou an școlar, sub zodia valului Delta

De Tudorița TARNIȚĂ 11 Septembrie 2021, 12:19 Editorial

A venit toamna... Cu melancolia frunzelor arămite de nostalgia unui verde crud, sau înrourate de zbateri de aripi ale păsărilor care se pregătesc de o altă călătorie, septembrie ne oferă o paletă vastă de culori, dar și de evenimente. Cu alaiul de scumpiri la energia electrică, la gaze sau la diverse produse alimentare de bază, cu circul și scandalul din Parlamentul României pentru ciolanul Puterii, începerea noului an de învățământ pare să fie un subiect trecut la...și altele. Și totuși, luni. Pe 13 septembrie, începe școala.

Cu ghinion sau nu, ziua de 13 septembrie îi va aduce sau readuce pe copii în curtea grădinițelor, a școlilor sau liceelor din toată țara, după o perioadă grea, în care pandemia de Covid 19 și-a pus amprenta pe întreaga planetă.
Cu masca pe față, cu distanțare fizică și cu tot felul de alte măsuri de prevenție, noul an școlar începe sub zodia noului val de infectări cu varianta Delta, considerată mult mai contagioasă decât primele trei cumpene prin care a trecut omenirea în ultima perioadă.

Nu știu dacă datele sau știrile privind creșterea alarmantă de la o zi la alta a numărului de cazuri confirmate de persoane infectate cu noul coronavirus -COVID – 19 ar trebui sau nu să ridice câteva semne de întrebare privind pericolul asupra stării de sănătate a copiilor sau nepoților noștri și nici dacă autoritățile sunt sau nu în stare să gestioneze situația sau să țină sub control noul val de infectări. Cert este că, potrivit statisticilor, virusul ucigaș mușcă din ce în ce mai mult persoane tinere, cu vârste fragede. Iar noi, trebuie să facem front comun pentru prevenirea și îndepărtarea oricărui pericol din preajma copiilor noștri.
Spun asta pentru că, după o vară în care românii, cu mic cu mare, s-au relaxat -sau încă se relaxează fără niciun fel de distanțare sau alte măsuri de prevenție la mare, la munte, la diverse festivaluri sau în alte zone de agrement, septembrie a venit cu un nou val de infectări.

Sub zodia valului Delta, luni, pe 13 septembrie, începe din nou școala. Cu toții ne dorim să fie un an școlar cu sănătate și bucurii pentru copii, pentru părinți și bunici, cât și pentru dascăli!

 

Autor Tudorița TARNIȚĂ 11 Septembrie 2021, 12:19 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii