De marți, nu se mai pedepsește și furtul unui ou, ci numai furtul unui bou!

De Virgil Andronescu 06 Februarie 2017, 09:18 Editorial

miting la Braila contra ordonantei PSD

Pirueta politică, această mișcare haotică făcută de către guvernanții aleși în fruntea statului român- rămas, din păcate, fără mulți dintre cetăţenii lui, este una periculoasă și fără vreun sens istoric benefic sau măcar unul semiotic? Oare cum se vor termina până la urmă și care va fi destinul acestor bătălii politice, care va fi soarta populaţiei de pe aceste meleaguri? Partidele și politicienii, fiecare ins- fie că e de la talpa țării, fie că-i mai de sus, fiecare...îşi are propria sa părere despre Lege şi fiecare își are propria lui teorie despre cum se prezintă acum și cum va arăta România peste o vreme. Unde-i câștigul și pentru cine...,se întreabă mulți, și până la sfârșit cum va fi? Încotro mergem? De unde am venit...nu mai avem habar...cine mai suntem!?

Se pare că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, are de gând să meargă până în pânzele albe cu Ordonanțele deja publicate, Parlamentul se ține numai de parlamentări găunoase și cam atât; partidele...fiecare după interesul propriu. Împărțirea populației în pro și contra Ordonanțelor de Guvern care deja produc efecte (vezi decizia de azi a DNA contra fostul șef al ANAF ), iar războiul politic se continuă după legea ori morala unora și-a altora.

În ceea ce privește Brăila, astă seară ( vineri ), ca și marți, manifestanții au ieșit în stradă strigând cu și mai mare putere lozinci anti PSD și anti-Dragnea. Joi seara au fost în stradă aproximativ 500 de persoane- tineri, oameni vârstnici dar și copii, iar în această seară de vineri au fost aproape 1000 de manifestanți. Oamenii s-au întâlnit pe platoul din fața Palatului Administrativ și, ca de fiecare dată, au parcurs drumul până la Catedrală și înapoi, cântând, strigând lozinci, totul într-o manieră respectabilă- fără vreun incident, invitând restul populației să iasa din case și să-i urmeze. Îmi place să cred că degeaba visează unii de prin Telemorman la strugurii din vârful statului și îmi doresc ca manifestațiile de amploare din țara să îi forțeze la o abrogare a Ordonanțelor date pe sub tejgheaua politică. Acum când cel care ține frâiele puterii în mâini trage numai unde îl îndeamnă interesul propriu, la ce ne mai putem aştepta? Soluția rămâne continuarea manifestațiilor de stradă și la Brăila- în acelaș fel pașnic și cu bun simț, pentru ca visele unora să rămână doar vise de nebuni! Gândindu-mă la problematica românească actuală, dar și la tradiţia şi istoria românilor, din ultimii vreo 70 de ani, nu am nicio îndoială și nicio cât de relativă dilemă în ceea ce privește luptele politice, schimbarea regimurilor politice și răsturnarea istoriei. Certitudinile sunt argumentate de realitatea contemporană şi de comportamentul politicienilor, de blazarea majorităţii cetăţenilor ori de incapacităţile cinetice ale unora de a avea reacții și atitudini publice rapide și concrete. Pe plaiuri brăilene, opinia populară față de lupta politică de la varful statului rămâne în continuare una de tranșat- acum numai în stradă, și de aceea de la o zi la alta oamenii sunt din ce în ce mai mulți! Ideea că lupta va fi din ce în ce mai acerbă și că încrancenarea PSD-ului, a tovarășului Dragnea însuși, în a menține în vigoare Ordonanțele date la miez de noapte, face ca brăilenii să fie în stradă zi de zi. Părerea mea este că Dragnea nu va renunța iar protestele vor ține luni de zile de-aci înainte. Orgoliile prosteşti și războiul pentru bani și putere nu încetează ba din contră se radicalizează și toate astea devin cronice.

Se pare că orice șansă de împăcare, orice negociere şi orice apropiere de un punct comun sunt sortite eşecului. Au mai fost asemenea momente prin anii '90 dar întotdeauna s-au înţeles şi s-au rezolvat lucrurile, nu cu cuţitele pe la spate ci la masa tratativelor și prin metode democratice, asta după întâlniri ale liderilor de partide, ale președintelui- ca mediator, cu populația ieșită în stradă, plină de furie. Numai speranţe nu ne dau astfel de comportamente nesăbuite venite din partea guvernanților dar și a așa-numitei opoziții parlamentare! Deja s-a deschis un mare front pe care se desfăşoară un război româno-român! Și nu vorbesc despre vreun război civil, Doamne ferește!

Toți cei implicați își urmăresc numai propriul interes şi nu vorbesc aproape deloc cu protestanții din stradă. Liderul PSD nu renunță... Indivizii cred că au şi terminat de făcut cele promise în campania electorală, acestea fiind extrem de necesare pentru bunul mers al țării și scoaterea populației din mizeria morală și materială în care zace de aproape 30 de ani. De cealaltă parte, președintele Iohannis, calcă numai în străchini; PNL-ul și resturile așa-zisei opoziții numai opoziție nu fac. Sărăcia e adâncă, infracționalitatea e într-o continuă creștere, la fel și mortalitatea, natalitatea în scădere, economia e sub pământ, belelele sunt pe capul românului iar guvernanții se țin de distracţii mai ceva decât aiurea în tramvai! Și să nu uităm ca vecinii nostrii de la est până la vest sunt cu ochii pe noi, iar noi ne tinem de spălări de dosare penale ți de mitinguri de protest. România a ajuns hoitul de care trag hienele, iar pe dinauntru îl mănâncă viermii! Unii răcnesc şi altii urlă că e și nu e necesară şi obligatorie pentru moment schimbarea Codului Penal! Nu numai partidul de guvernământ, ci şi ai săi oponenți- cică, aleşi și ei. Toți îşi vor și mai adânc înfipte scaunele în fund, fiecare având viziuni care mai de care mai aiuristice asupra problemelor în cauză. Un talmeş-balmeş în toată ţara, din care de pierdut are numai cetăţeanul!

Exemple sunt cu nemiluita.
Eu zic, noi zicem, toată România zice...că nu face parte din normalitate pirueta politică a PSD-ului! Concluzia acestor păreri, opinii, strategii, stratageme, sugestii, spuse şi nespuse, vrute şi nevrute, mai mult sau mai puţin personale, în popor se numeşte carcalete, în limbaj elevat cocktail. Spuneţi-le cum doriţi, tot aia e! Chiar și alegătorii PSD-ului sunt confuzi, au fost amăgiţi, sunt profund dezamăgiţi. Însă lupta pentru câștigarea unor redute de către unii...și recâştigarea de către alții...de o parte sau alta va fi şi mai costisitoare dar şi mai feroce... Dacă nu se renunță la jocul acesta periculos și murdar vom fi măcinați și spulberați precum colbul la răscruce de drumuri. Orgoliile personale, luptele găștilor pentru bani și putere, dar şi frustrările unora sau ale altora vor atinge cote inimaginabile de golănie, de mârșăvie și escrocherie! Oare cunosc adevăratele probleme ale societății românești actuale, aceste lichele politice? Se pare că doar pe-ale lor şi ale prietenilor le ştiu! Liviu Dragnea trăiește, ca politician, numai din deziderate absurde, din promisiuni neonorate, din strategii inexistente şi alte vulgarităţi politicianiste culese de pe malul Dâmboviței. A aruncat piatra în gârlă şi acum ceilalți...sar să o scoată! Tot acest joc se practică pe o lamă de cuțit și a provocat un tsunami care a distrus şi minima încredere a bieţilor cetăţeni, și bruma de speranţă, și credința în democrația ce le-a mai rămas. Care e definiţia patriei pentru Dragnea și ALDE Tăriceanu? Unde e patriotismul şi unde sunt patrioţii opoziției? Poporul doreste liniște și pace, măsuri economice serioase care să aducă oamenilor prosperitate în case și nu în ultimul rând o minimă morală și conduită politică a celor votati pe 11 decembrie 2016.

Pe ici pe colo s-a mai schimbat ceva- spun unii că prin punctele (ne)esenţiale, dar să nu uităm că schimbarea a însemnat doar schimbarea Codului Penal în favoarea penalilor. Începând cu ziua de marți, nu se mai pedepsește și furtul unui ou, ci numai furtul unui bou. Soarta, vorba brăilenilor, ce să-i faci!?

 

 

Autor Virgil Andronescu 06 Februarie 2017, 09:18 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii