Metro Braila a deschis fara autorizatie de mediu?

De Mihai Vintilă 26 Decembrie 2010, 09:53 Editorial
Asa cum se cunoaste Metro Braila si-a deschis portile joi 23 decembrie la ora 6. Pentru desfasurarea activitatii compania SC Metro Cash&Carry SRL Romania trebuia sa obtina o autorizatie de mediu de la Agentia de Mediu Braila. Conform procedurii  din 19 noiembrie 2007 de emitere a autorizatiei de mediu, publicata in Monitorul Oficial 808 din 27 noiembrie 2007 (M. Of. 808/2007) solicitantul trebuia sa depuna un dosar in urma aprobarii careia primea autorizarea.

Dosarul contine conform art 8 ( 1) litera c) si dovada ca solicitantul a facut publica intentia sa prin publicarea unui anunt intr-un ziar local. Cand indeplineste Metro aceasta cerinta? In data de 23 decembrie care coincide cu ziua deschiderii! In pagina 14 din cotidianul "Obiectiv Vocea Brailei" Metro publica anuntul in vederea obtinerii autorizatiei de mediu. Deci in momentul in care apare ziarul Metro nu are nici o autorizatie si totusi deschide magazinul pentru a nu pierde febra vanzarilor de Craciun!

De unde stim acest lucru? Din procedura amintita mai sus care specifica clar ca timp de 15 zile de la publicare oricine are dreptul de a contesta decizia si de a ataca autorizarea celui care a cerut-o!

Mai mult decat atat in acelasi art 8 (1) la paragraful (4) se specifica clar ca : "Pentru activitati noi pentru care a fost emis acordul de mediu, ACPM, dupa derularea etapelor prevazute la alin. (2) si (3), face publica decizia de emitere a autorizatiei de mediu, precum si programul de consultare a documentelor care au stat la baza acesteia, prin afisare la sediul propriu si postare pe pagina proprie de internet". lucru care inca nu s-a intamplat pentru ca termenul prevazut de procedura nu s-a indeplinit!

Intrebarea este de ce autoritatile locale permit astfel de abuzuri facute de "marii jucatori".
Chiar nu mai respectam legile in tara asta?

 

Autor Mihai Vintilă 26 Decembrie 2010, 09:53 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii