Mancam si bem, …, platim…!

De Virgil Andronescu 08 Ianuarie 2012, 15:38 Editorial
As vrea sa plec din Romania! Nu sunt patriot? Vreau sa raman in Romania! Sunt un prost? Nu fac altceva decat sa lancezesc asteptare de vremuri bune. Sunt pierdut intr-o tara care de multi ani, de foarte multi ani!, ea insasi pierduta in lancezire. 2011… Nici nu stiu ce sa spun despre anul care a trecut. A fost unul bun : cu urcusuri pana pe culmi nebanuite si cu prabusiri pana in cele mai adanci abisuri. De sperat la un an 2012 numai cu bune si foarte bune…

Nu m-as mai hazarda. Deja circul e in plina reprezentare. Clovnii, intreaga menajerie, acrobatii, fachirii si jonglerii si-au facut intrarea in scena. Spectacolul e unul grotesc, spectatorii se hlizesc, aplauda, huiduie si rad. Un talmes-balmes, un razboi pe viata si pe moarte, politicieni si presa, alegatori si nealegatori, finantatori si sponsori, toti- cu mic cu mare, vor dezgropa securea razboiului. Pipa pacii dauneaza grav…politicii dambovitene, dupa cum ne-o arata scena politica romaneasca. Atomizarea societatii civile si fuzionarea esichierului politic vor fisiona, paradoxal, intr-o explozie de proportii intergalactice. Toata forfota, toata viermuiala starnita numai si numai pentru atragerea indecisilor.

Colac peste pupaza, vor veni scumpirile mult trambitate anticipat pe toate canalele tv, intru intampinarea cum se cuvine a cetatenilor patriei afalta in criza. Micii si berea se poate sa nu mai aiba efect, zic si eu ! Sacosele cu ceva zahar, ceva ulei, biscuiti si sigla UE pe ele, alaturi de siglele partidelor, se poate sa nu mai aiba randament, e doar o supozitie ! Ma astept la o campanie dura… batalii pe toate fronturile: mercantile, senimentale, doctrinare- o intreeaga si bine unsa masinarie de propaganda scumpa financiar dar de doi bani in plan organizatoric si ideologic.

 Anul 2011 a fost unul puternic impanat cu taieri felurite, cu micsorari de toate soiurile, un an prins intre clestii nemilosi ai austeritatii. Haleala mai putina, curea stransa pana la taierea rasuflarii, liniste si pace pe intreg mapamondul romaniei democrate si moderne. Am auzit de curand ca anul acesta va fi si mai bogat in sarbatori, implicit in libere pentru toata populatia. Trompetele cheama de pe acum la razboi, ostile se repozitioneaza, strategiile sunt din cele mai sofisticate dar lipsesc cu desavarsire- vorba lu’ nenea Iancu. Despre sarbatorile de iarna… Romanii au cheltuit in draci, pe vrute si nevrute, au baut si au mancat- spitalele si-au facut datoria, organele de ordine la fel. In toata tara, revelioane modeste incheiate cu focuri de artificii palide. Din acest tablou face parte cu brio si Braila.

Dar eu voi continua sa sper in mai bine si sa nu plec din tara, sa raman patriot pana la capat ! Cu totii vom strange cureaua si mai mult, vom merge in pas de defilare si mai adanc spre centrul europei prospere candva- acum si ea… Disperare peste tot… Romanul bea si mananca, chefuieste dupa datini, infunda spitalele iar apoi injura birjareste guvernul si toti sfintii sarbatoriti cu sarmale si vin fiert. Despre 2012 mai stiu ca va fi anul prezisului sfarsit de lume, care lume? Lumea araba, europeana, asiatica ori nord-americana? Va mai supravietui blegita moneda euro? Cine va castiga alegerile ce va sa vina pe ale noastre mirifice meleaguri?  Intereseaza cu adevarat pe cineva? Sincer, pe mine, nu!  Mama Europa ne poate scuipa oricand… Moneda euro poate disparea in secunda doi… Numai noi vom ramane incremeniti in asteptari pozitive ce nu se mai regasesc in plan real.

Mancam si bem, …, platim…

Si o ultima intrebare : da’ eu cu cine mai votez?

 

Autor Virgil Andronescu 08 Ianuarie 2012, 15:38 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii