La final de an

De Cristian Orgonas 02 Ianuarie 2011, 10:46 Editorial
Pentru majoritatea romanilor 2010 a fost un an prost, mai prost decat 2009, iar perspectivele pentru 2011 nu sunt foarte incurajatoare – probabil ca vom reusi sa stopam “cresterea negativa” a PIB, insa acest lucru nu va duce la o imbunatatire semnificativa a situatiei in care ne aflam.

Din cate observ, tot ce s-a intamplat in ultimii ani a generat o stare de lehamite la adresa clasei politice in general si a celor care ne conduc in special, putini fiind cei care mai cred ca, intr-un viitor relativ apropiat, vom iesi din criza in care ne scaldam de 20 de ani.

Din acest motiv (si altele similare), cei care pleaca la munca in strainatate sunt tot mai multi, la fel cum tot mai multi dintre romani se gandesc sa emigreze in tari in care au posibiliatea sa castige un salariu decent si/sau sa aiba o cariera de succes.

Pe de alta parte, 2010 a fost un an bun daca ne gandim cat de multe am avut de invatat de pe urma crizei – am vazut ca salariile pot sa si scada, ca jobul la stat nu mai este atat de sigur pe cat a fost pana acum, si ca statul nu mai poate fi mama tuturor ranitilor atunci cand vine vorba despre ajutoare sociale.

Am mai invatat ca nu putem trai doar pe credit si ca trebuie sa muncim mai mult si mai bine pentru a ne pastra jobul.

Pentru mine 2010 nu a fost un an prost (desi se putea mai bine), si sunt convins ca in situatia mea se afla si unii dintre cei care citesc acest blog. Nu toata lumea s-a confruntat cu scaderi de venituri si/sau cu pierderea jobului, la fel cum nu toata lumea a perceput 2010 drept un an de criza profunda.

Din nefericire, cei care se afla intr-o asemenea situatie sunt putini – ar fi fost mai multi daca statul s-ar fi reformat in 2009, iar actiunile guvernului din ultimii doi ani ar fi avut mai multa noima.

Cred ca 2011 nu va fi un an mai rau decat 2010, insa aceasta remarca nu va fi valabila pentru toata lumea.


 

Autor Cristian Orgonas 02 Ianuarie 2011, 10:46 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Litera 13  carti pdf gratis

 

 

Publicitate