Întâi anticipate, apoi austeritate!

De Victor Nafiru 27 Ianuarie 2020, 16:29 Editorial

Până acum câteva luni, liberalii erau în stare să  jure pe ce aveau ei mai scump, că erau săraci lipiți pământului, dar că din sărăcia lor se gândesc la binele acestei țări. O văicăreală generalizată, când venea vorba de organizarea unor evenimente ori de prezența în studiourile televiziunilor și radioului național, invocând mereu faptul că se aflau în Opoziție. Aproape că te apuca mila de bieții urmași ai Brătienilor.

La nici trei luni de la preluarea Puterii, lucrurile s-au schimbat total. A început să curgă laptele și mierea. Pentru ei, nu pentru noi. Liberalii sunt prezenți peste tot unde e rost de capital politic și de pus la zid guvernarea PSD, chiar dacă pe unde să duc îi mai și huiduie lumea, așa cum s-a întâmplat la Iași cu Iohannis și Orban. La fel și la televiziuni, mai puțin la Antena 3, Trinitas și Cartoon Network, dar nu se știe dacă nu îl vom vedea pe Câțu și pe acolo explicându-le copiilor și bătrânilor, în pauzele dintre două desene animate ori două cântări bisericești, de ce nenea guvernanții nu au bani să le mărească alocațiile și pensiile. Și apropos de televiziunile unde, până mai ieri, moderatorii ștergeau pe jos cu liberalii, oamenii lui Orban sunt prezenți seară de seară, semn că cele trei luni de guvernare s-au dovedit benefice atât pentru aceștia, cât și pentru presă!

Cum spuneam, au apărut firfiricii. De unde? Din poala Puterii, de unde din altă parte? Doar conduc țara, nu-i așa? Și o conduc sfidând legea, după sloganul „întâi anticipate, apoi austeritate“. Sigur, pentru unii pare o glumă, o snoavă ce circulă pe Facebook, însă analiștii politici, să nu mai vorbesc de politicienii din Opoziție, spun că așa va fi. Dacă se vor organiza alegeri anticipate, odată cu cele locale, musai  în două tururi, din septembrie nu se vor mai găsi bani nici pentru majorarea alocațiilor, și nici pentru creșterea punctului de pensie cu 40%. Ei, și? Parcă ar fi prima dată când ne trag țeapă politicienii de la guvernare! Ne-au tras-o Băsescu, Dragnea, chiar și Dăncilă, să ne-o tragă și Orban, că nu o fi mai fraier decât alții!

 

Autor Victor Nafiru 27 Ianuarie 2020, 16:29 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii