Bastonul de general

De Matei Mircioane 25 Ianuarie 2011, 22:01 Editorial
Băsescu s-a dezlănţuit din nou. De data asta împotriva ofiţerilor din Armata Română. Cu o ură greu de înţeles, îi pune la zid pe cei care au purtat haina militară de-a lungul carierei. Au cerut să fie disponibilizaţi, nu pentru că aşa au vrut ei, ci pentru că aşa ne cerea NATO, iar acum pretind cu tupeu pensii nesimţite. Aşa sună mesajul transmis miilor de colonei şi generali care astăzi se văicăresc la televiziunile mogulilor. Locatarul de la Cotroceni are şi o explicaţie pentru situaţia creată în urma recalculărilor de pensii: greul în Armata Română l-au dus subofiţerii, şi nicidecum coloneii şi generalii. Cei cu table pe umăr, şi nicidecum cei cu stele, s-au prăjit în tancul încins de soare şi au executat salturi pe arătură. Simplu ca bună ziua. Şi ca lucrurile să fie clare până la capăt, preşedintele spune că în România este o inflaţie de generali. Nu mai puţin de 363, mulţi dintre ei fiind făcuţi după trecerea în rezervă. Adică la apelul de seară al politicienilor.

Este momentul să-i amintim preşedintelui că PD-L nu e străin de modul în care au fost făcuţi pe bandă rulantă aceşti generali, după cum insinuează acum. În Caraş-Severin avem patru generali, toţi avansaţi în grad în perioada guvernărilor PD-L. E mult? E puţin? Nu e momentul să ne oprim asupra acestui aspect şi nici să analizăm activitatea şi meritele fiecăruia în parte. Să fi uitat Băsescu că ministrul Armatei s-a făcut cu vreo trei stele tocmai în mandatul său? Oare să fi fost doar o întâmplare că Gabriel Oprea a tot fost avansat din an în an? Ori preşedintele încearcă acum o nouă diversiune pentru a justifica măsurile luate împotriva militarilor?

Diversiune sau nu, Traian Băsescu interpretează o partitură deloc originală, care ne aminteşte de alte vremuri. Pe atunci, erau acceptaţi la facultate şi promovaţi în funcţie doar cei ce aveau origini sănătoase. Obligatoriu, părinţii trebuiau să aibă origini sănătoase, să se tragă din muncitori şi ţărani, să nu fi fost chiaburi ori boieri. Intelectualitatea burgheză, atât cât mai rămăsese din ea după trecerea prin lagărele de la Sighet, Aiud sau Balta Albă, era supusă oprobiului public. Totul, în numele revoluţiei socialiste.

Acum, vremea revoluţiei a trecut, dar pe tapet a fost pus conceptul de reformare a statului, care e musai să-i vizeze şi pe cei 363 de generali.

 

Autor Matei Mircioane 25 Ianuarie 2011, 22:01 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Litera 13  carti pdf gratis

 

 

Publicitate