Tudorel Toader, omul lui Liviu Dragnea de la justiție, răzuit din funcția de rector

De Mihai NEGOMIREANU 19 Martie 2024, 13:35 Editorial

Tudorel Toader, omul lui Liviu Dragnea de la justiție, răzuit din funcția de rector

Într-un scrutin desfășurat luni, 18 martie 2023, Liviu George Maha a fost ales în funcția de rector al Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași (UAIC), învingându-l pe actualul rector, Tudorel Toader, în cel de-al doilea tur al alegerilor. Cu un total de 487 de voturi, Maha a depășit clar contracandidatul său, care a obținut doar 233 de voturi.

Tudorel Toader, care a condus Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași din 2016, a candidat pentru un al treilea mandat. De asemenea, el a deținut funcția de ministru al Justiției în guvernele Grindeanu, Tudose și Dăncilă, în perioada februarie 2017 - aprilie 2019, în timpul căreia PSD, sub conducerea lui Liviu Dragnea, și coaliția PSD-ALDE au propus modificări controversate ale legilor justiției.

Noul rector, Liviu George Maha, subliniază că numărul semnificativ de voturi obținute îi conferă legitimitate, dar și o mare responsabilitate. El apreciază încrederea acordată de un număr considerabil de colegi, ceea ce arată că programul său a fost bine receptat în cadrul universității.

 

Autor Mihai NEGOMIREANU 19 Martie 2024, 13:35 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii