Gândirea greșită. Să le dăm drumul dacă nu putem face închisori

De Mihai Vintilă 14 Martie 2017, 09:08 Editorial

Plenul Senatului a adoptat, luni, proiectul de lege prin care deţinuţilor care execută pedepse în condiţii de supraaglomerare li se oferă o compensare, pentru fiecare perioadă de 30 de zile de detenţie, urmând să le fie scăzute încă 3 zile executate din pedeapsa aplicat zice Mediafax intr-o știre. Cică acest lucru s-ar alinia la nu știu ce decizii CEDO și România ar scăpa de datul în judecată. Așa o fi nu contest dar nu pot să nu mă uit la aceleași situații din alte locuri.

Cum ar fi ca fiecare bolnav care a stat într-o zonă de spital mai mică decât o celulă și s-a îmbolnăvit mai tare decât atunci când a intrat acolo să primească compensație de la statul român? Cum ar fi ca prichinderii care trăiesc într-o grădiniță supraaglomerată să primească despagubiri? Cum ar fi ... și putem continua așa mult și bine.

Nu ar fi mai simplu ca toată turma din parlament să acorde finanțare pentru construirea de penintenciare și finalizarea celor aflate în lucru. Nu ar fi mai corect și mai normal așa decât să căutăm tot felul de chichițe legislative să îi facem scăpați pe hoți? Problema este că la noi acum, hoții fac legi pentru hoți!

 

Autor Mihai Vintilă 14 Martie 2017, 09:08 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii