S-a stins dramaturgul Ion Bălan

De Mihai Vintilă 24 Mai 2017, 09:02 Editorial

Dramaturgul Ion Bălan s-a stins din viață azi dimineață. A lăsat în urmă o operă literară importantă. A fost în mai multe mandate directorul teatrului dramatic Maria Filotti din Brăila, al teatrului pentru copii Cărăbuș, inițiator și director al mai multor publicații locale. A fost cel care a sprijinit Mișcarea Litera 13 și revista Litera 13 încă de la idee. Îi mulțumim pentru clipele petrecute împreună.

Dumnezeu să îl odihnească! 

Ion BĂLAN, dramaturg, scenarist, membru al Uniunii Scriitorilor din România, laureat al Premiului Uniunii Scriitorilor pentru piesa "Martor şi Judecător"(1984), autor a peste treizeci de texte dramatice. 

A colaborat cu Televiziunea Română pentru înregistrarea spectacolului "Martor şi Judecător", precum şi cu Teatrul Naţional Radiofonic, atât în calitate de membru fondator, cât şi ca autor de scenarii de teatru radiofonic.

De-a lungul timpului, Ion Bălan a scris piese de teatru şi dramatizări, special pentru actorii George Ţoropoc (Panait Istrati din "Martor şi judecător", Lică Sămădău din "Moara cu noroc"), Bujor Macrin ("Fantoma tinereţii mele"), Mircea Bodolan, Greta Manta, Liliana Ghiţă ("Bunica dansează rock"), Mircea Valentin, Cornel Cimpoae ("Blestemul sânzienelor").

 

Autor Mihai Vintilă 24 Mai 2017, 09:02 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

  1. Siminiceanu 25 Mai 2017, 12:41

    Dumnezeu să-l ierte! Un om de omenie , de mare valoare pentru noi brăilenii .A lăsat ceva in urma sa si toată activitatea a fost pentru a face cunoscut numele orașului nostru chiar si peste hotare .

Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii