România la Euro 2024, cu bune și rele

De Mihai Vintilă 19 Noiembrie 2023, 17:52 Editorial

România la Euro 2024, cu bine și rele

România s-a calificat la camponatul Euro 2024. Este un lucru bun pentru moralul acestor jucători și pentru FRF care de mult nu a mai avut ocazia să puncteze în fața fanilor. Meciul cu Israel s-a scris ciudat, cu o Românie jucând fotbal, cu atacanți obsedați de a da gol și desigur cu dramatismul primirii golului la începutul meciului și nelipsita gafă de la final, când am rămas cu un jucător mai puțin pe teren.

Părțile bune sunt legate de bani. Generația noilor jucători va vedea ce înseamnă banii adevărați, calificarea și jocurile la un turneu final. Conducătorii își vor da prime babane, presa va avea ce scrie un an de zile iar suporterii se vor îngrămădi la produsele cu naționala și la nelipsita bere.

Părțile rele sunt deja vizibile. M-a șocat în primul rând mărlănia bucuriei acestori jucători care nici să se bure normal nu știu! Să înjuri fotbaliști de clasă mondială doar pentru că ai reușit intr-un singur meci să le atingi câteva minute faima e de toată jena! Expresiile din vestiarul României, chiar și mesajele antrenorului sunt de o incultură crasă, demne de cele mai proaste manele! Familia Iordănescu se va cocoța iară în funcții și va aduce la națională jucători nu pe forma fotbalistică ci pe pile și cumetrii cum este tradiția la ei, moștenire de la tata Puiu. Pușcas va crede că este forbalist cu un gol norocos în jumătate de an iar noi vom ofta la meciurile de la euro mai mult ca niciodată.

În rest, bine că suntem acolo. Să fie fotbal... și va fi și circ, pentru că așa e la români.

 

Autor Mihai Vintilă 19 Noiembrie 2023, 17:52 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

  1. Valeriu Ion Gagiulescu 19 Noiembrie 2023, 19:18

    Condeiul puternic și deseori vitriolant al unui jurnalist remarcabil notează o anume stare de fapt dureros de reală!

Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii