Revoluția a rămas în noi

De Mihai Vintilă 21 Decembrie 2021, 09:33 Editorial

Au trecut anii și peste evenimentele din decembrie 1989. Revoluția de atunci, cu speranțele și dorința de mai bine a rămas în noi, în cei care am avut acel curaj nebun de a ne opune unei dictaturi tot mai idioate. Timpul a măcinat din oameni, din vise și din speranțe. Azi, tineretul vorbește de evenimentele din decembrie 1989, cum vorbeam noi la școală de cele din 23 august 1945. Pentru ei sunt istorie. Pentru noi sunt ziua de ieri.

Cu toate că România în toți acești ani s-a dezvoltat cel mai mult în istoria sa, cu toate că vedem și simțim aceaastă dezvoltare, nu ne putem despărți, ca popor, de bolile trecutului. Minciuna politică e la ordinea zilei, furtul din banii statului este sport național și totuși votăm de fiecare dată aceiași hoți. Nu am învățat decât să ne plângem și Doamne, cum o facem. Rețelele sociale sunt pline de mari patrioți care nu-și plătesc taxele, de capitaliști conectați la banii publici, de idioți care nu cunosc istoria dar care ne dau lecții de istorie. E un talmeș balmeș care mă bucură pentru că el nu ar fi fost posibil fără acel decembrie 1989.

Uneori, în decembrie, sunt trist cu gândul la colegii care nu mai sunt. Ei vor rămâne mereu tineri, mereu oprimiști și gândul la ei mă ajută să trec de lucrurile grele. Vărs o lacrimă pentru cei care, deși au fost alături de noi, nu au apucat să vadă România de azi, o Românie mai bună și mult mai liberă. Poate în unele zone prea liberă.

Revoluția a rămas în noi.

 

 

Autor Mihai Vintilă 21 Decembrie 2021, 09:33 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii