Preşedinta Republicii Moldova Maia Sandu a venit iară cu cerșitul în România

De Mihai Vintilă 01 Noiembrie 2022, 20:39 Editorial

Președinta Republicii Moldova a venit la București cu cerșitul de energie. Așa zișii nostri frați au descoperit România abia azi, când nu mai pot face afaceri profitabile cu Ucraina și Federația Rusă. Până acum România a acordat Republicii Moldova energie iar de acum și gaze, fără plată, în valoare de milioane de euro, asta în timp ce în țară toate se scumpesc pentru românii de rând. Înțelegem frăția de interese a Moldovei și prostia guvernanților dar nu înțelegem de ce moldovenii nu plătesc ceea ce primesc din România la prețurile mondiale. O fi brânza, brânză dar, ea, e pe bani! Maia Sandu face ce trebuie pentru ai săi, ai noștrii sunt proști că nu cunosc interesul românilor!

Din comunicatul cabinetului primului ministru, reiese o mostra de imbecilitate politică. Ce câștigă România domule Ciucă? Am văzut ce primește Moldova, de parcă ar avea vreun drept să primească ce cere!

Prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă, a subliniat elementele de sprijin constant ale României pentru Republica Moldova, mergând de la livrarea de urgenţă a unor cantităţi de energie electrică, după sistarea livrărilor din Ucraina, până la furnizarea de gaz, lemne de foc şi păcură.

Preşedintele Republicii Moldova a prezentat situaţia la zi, după recenta tăiere de livrări de gaze şi nerespectarea contractului de către Gazprom şi Federaţia Rusă, atât către Republica Moldova aflată sub controlul autorităţilor legitime de la Chişinău, cât şi faţă de malul stâng al Nistrului, expus dificultăţilor financiare în perioada imediat următoare.

Doamna Maia Sandu a mulţumit României pentru reacţia promptă privind compensarea de urgenţă a deficitului de curent electric, arătând că situaţia vecinătăţii cu războiul din Ucraina ridică îngrijorări şi produce efecte imediate.

Și din partea președintelui aceleași agrumente șubrede. Iată o parte din comunicat emis cu prilejul vizitei. Nimic despre ce câștigă România, despre drepturile românilor!

Discuţiile s-au concentrat, cu prioritate, asupra măsurilor consistente de sprijin din partea României pentru depăşirea crizei energetice din Republica Moldova. Preşedintele Maia Sandu a adresat mulţumiri pentru măsurile prompte adoptate de către România pentru facilitarea furnizării de electricitate, gaze naturale, păcură şi lemne de foc pentru cetăţenii Republicii Moldova. De asemenea, Preşedintele Republicii Moldova a prezentat demersurile autorităţilor de la Chişinău privind asigurarea furnizării de gaze naturale în regim de urgenţă, în vederea acoperirii consumului pentru lunile de iarnă, din surse alternative celei ruseşti şi a solicitat continuarea sprijinului României.

Prostia guvernantă discută în dungă despre problema prețurilor la energie în timp ce micile firme dau faliment pe capete iar românii emigrează sau sărăcesc. Cum puteți remarca pentru Moldova se poate iar pentru proștii plătitori de taxe în România, ne mai gândim!

Așa îngrămădiți, la... guvernare, de mult nu a mai avut țara asta!

 

 

 

Autor Mihai Vintilă 01 Noiembrie 2022, 20:39 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii