Omul fără școală face strategii!

De Mihai Vintilă 29 Martie 2021, 16:11 Editorial

La naționala României avem un băiat cu 8 clase care a primit o pleașcă mai mare decât îi poate cuprinde mintea. România - Germania 0-1.

Un gelat urlă pe marginea terenului apoi se apucă să muște din panourile publicitare! Ăsta e românul, cică ăla cu strategia numai că el nu știe nici cuvântul și nici despre ce este vorba. Noi înțelegem că nu știe. A pus în atac un bunicuț care nu joacă nimic, l-a îngropat pe un post schilod pe Ianis Hagi pentru că știe fotbal și a avut curajul în meciul cu Macedonia de Nord să îi arate infatuatului ce înseamnă să fii fotbalist iar în apărare pune câteva mâni moarte să fie de sufletul tututor - Camora și Ov. Popescu. La mijloc se înfige în egostiul fost fcsb-ist Stancu. Băiatul care nu nimerește poarta de la cinci metri dar care din prostie și noroc o mai bagă în ațe de la un kilometru.

Omul nostru este agitat, dă din mâini și mai ales din aia cu ceasul de un kilogram, să vadă prostimea la televizor că el este realizat, bazat. Lângă el antrenorul Germaniei își mușcă doar buzele la marile ratări ale elevilor săi. Un portar rătăcit la națională pe același criteriu idiot, că a jucat la nea Gigi, ajunge să facă un meci foarte bun. Ne ține practic singur în joc. Noroc că nemții nu prea au chef de scor. Dau în bară, nu ajung la zeci de mingii, mai trec la o mingicăreală cum nu le stă în fire. Nimic din osangeala tradițională, din viteza care îți scotea sufletul, din presiunea din alte meciuri. Joacă de parcă ar fi ei miticii și noi alții.

După marea miuță televizată un alt expirat exprimă cretinisme plin de infatuare. Este directorul tehnic cică al FRF. El este omul tuturor șefilor, purtătorul de cuvânt din lojă.

Gelatul cu 8 clase și fără licență de antrenor explică semiagramat, de așa se vorbea pe la echipele unde a jucat, cum a făcut el nu știu ce strategie dar nu i-a ieșit. Se rugase și la Dumnezeu dar pesemne că atotputernicul nu era atent la ruga lui cu atâtea evenimente pe cap Florii, Paști...

Acum gelatul se miră că oameni de fotbal precum Șumudică sau Dinu, de, unii care nu au pupat condurul fcsb-ist și care au mai dat și pe la școală în viața lor, îi spun cu subiect și predicat unde a grești și cât de prost este. Gelatul nu va pricepe pentru că nu este în firea lui să priceapă. El e ocupat. Pregătește științific meciul cu o echipă din top 100 al fotbalului mondial!

 

 

Autor Mihai Vintilă 29 Martie 2021, 16:11 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii