O posibilă concluzie

De Noro Jerca 23 Februarie 2023, 16:09 Editorial

În urma rezultatelor recensământului populației date până acum publicități, se afirmă în mass-media că: "România riscă să dispară demografic!"... O fi așa, nu o fi așa? Dumneavoastră ce părere aveți?

Eu zic următoarele:
Din ceea ce am mai citit, în interbelic, un strungar își lua o casă în doi ani de zile, își ținea nevasta acasă și creștea fără mari probleme patru copii. Azi lucrează doi, stau în chirie, fac o casă în 30 de ani (dacă o fac) și de abia se ajung cu banii dacă mai vor un copil. Productivitatea muncii a crescut exponențial, chimizarea alimentelor a redus fertilitatea la fel, impozitele au crescut de câteva ori, taxe peste accize și invers... Iar acum s-au trezit "dăștepții" lumii să-și pună întrebări despre numărul de săraci cu care să ne comparăm, număr aflat în scădere la noi, zic ei...

Între timp asigurările de sănătate asigură aproape exclusiv prosperitatea asiguratorului, iar ceea ce pui în farfurie deteriorează sănătatea la toate capitolele atunci când cercetarea ia o pauză de la crearea de noi boli. Poponariatul se-ntinde pe sticlă și prin școli, iar mutilarea sexuală e promovată ca virtute supremă, parțial și pentru că "măcelarii" din spitale fac bani mulți din asta, subvenționați de statul umflat cu mult peste limita de eficiență... Și dacă toate astea nu sunt suficiente, prin social media se poartă seringile de făcut mușchi, nu minte, cu steroizi care pun ouăle pe andropauză la 30 de ani.

Mai vreți copii?

 

 

Autor Noro Jerca 23 Februarie 2023, 16:09 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii