Nu s-a sfârșit! Abia de începe!

De Cezar A. Mihalache 25 August 2018, 19:13 Editorial

Nu am avut timp de îmbrățișări… Și nu v-am adus nici măcar o floare… Dar vă mulțumim că ați venit! Ne-am luat cu șansa pe care știam că o aduceți cu voi și am uitat să vă mulțumim, frați români! Și vă suntem datori pentru eforul vostru! Pentru timpul și banii pe care i-ați pus deoparte pentru a fi, înainte de a vă duce la casele voastre, aici! În Piața Trezirii Neamului Românesc. Și vă suntem datori pentru zecile de lovituri pe care le-ați încasat pentru noi. Pentru gazele pe care le-ați inhalat pentru a rupe ceața de rutină în care am intrat noi. Pentru riscurile la care v-ați expus, încercând să ne desprindeți din captivitatea unei neputințe a schimbării. A impresiei că nu mai putem face nimic. Pentru că aceasta este realitatea: de prea multă vreme trăim cu impresia că nu mai e nimic de făcut. Doar să viețuim cu grija zilei de mâine… Că am consolidat, prin democrația lăsată în tavă șobolanilor de la putere, lațul de care s-au folosit pentru a ne lega de ziua de azi la gândul neajunsurilor zilei de mâine.

Vă mulțumim că ați ajuns aici, că ați stat alături de noi, iar dacă v-am dezamăgit, nu prin ceea ce noi nu am reușit să mai facem, ci prin abandonul care a permis ajungerea la starea de acum, să nu ne judecați prea aspru. Și noi am vrut să facem ceva. Și noi am vrut să arătăm Europei că vrem să fim, nu o țară ca afară, că voi știți mai bine ce înseamnă asta, ci să fim noi înșine.

Vă mulțumim pentru acest 10 August! Poate încă nu realizăm, dar este o dată care a intrat în istorie. Este ziua în care ni s-au desferecat niște bariere ale neputinței închipuite, bine sădite de manipulatori, niște impresii ale drepturilor celor ce ne conduc de a ne impune nedrepturile noastre, este ziua în care am realizat că avem putința de a ne readuce țara la adevărata ei măreție.

Iar voi i-ați speriat pe șobolanii de la putere! Acum aleargă în toate părțile! Unii caută găuri politice la care să roadă de grabă să intre în alte formule. Alții se afișează pe post de „reacționari” de partid, dar sunt biete caricaturi orwelliene. Sunt însă și destui care se pregătesc de represiune. Sunt gata să vă pună bariere pentru a vă ține pe voi în țarcuri departe de țară. Căci, astăzi, voi contați! Și contați prin ceea ce se tem ei: neliniștea și nesiguranța zilei în care vă veți întoarce. Pentru că va trebui să vă întoarceți să terminăm treaba!

Ați văzut și voi: prin ceea ce demonstrăm noi de la „#Colectiv” încoace nu se mai poate; este prea puțin față de nesimțirea și impostura lor. Poate am ajuns noi la limita de sus a entuziasmului și încrederii în propriile forțe și putințe. Sau nu mai avem forța necesară, mult prea măcinați de grijile zilei de mâine. Dar voi sunteți exact acel plus de care aveam nevoie. Voi sunteți acum scânteia de care se tem ei, căci va declanșa pârjolul care îi va înlătura de la putere. Voi sunteți flacăra care ne va duce, dimpreună, la începuturile noastre democratice.

De aceea, nu uitați! 10 august este istorie ca faptă și resort declanșator! Dar suntem încă într-un „17 Decembrie”… Și trebuie să ne pregătim de acel „22 Decembrie” ce ne va elibera țara de șobolani. Va fi și poate și un Crăciun al judecății, dar acela va aparține Justiției și, apoi, cronicarilor.

Șobolanii știu și ei asta. Știu că am rescris un nou „17 Decembrie 1989” și nu știu când va plesni finalul. Se pregătesc însă. Iar după ce au încercat cu armele chimice ale unui altfel de „cabinet nr. 2”, ne așteaptă cu noi represiuni la următoarea strângere a apelor tumultuase ale românilor. Când va trebui să ștergem de pe fața politicii multe exemplare. Și nu simple nume de partide, căci, la ce bun dacă vom rade câteva acronime dar vor rămâne mizeriile umane ale politicii? Trebuie să dispară, să fie lustrați de țară, de data aceasta, toți acei șobolani care ne-au vândut, ne-au trădat, ne-au mezat, ne-au batjocorit, ne-au râs în nas și ne-au spoliat.

Când vă veți întoarce s-ar putea să găsiți legi, prevederi, metodologii dure. Care să acopere juridic forța violenței la care se va deda din nou puterea. S-ar putea că toți acei „ștefan gheorghiu” care s-au dus în numele țării la Bruxelles, de la Norica celuloid-trucat la rozătoarea Pascu Mircea, care vrea impunerea prin lege a unor amenzi uriașe pentru demonstranți, ba chiar luni de pușcărie, pentru voi în primul rând, pe noi considerându-ne încă niște spectatori (voi ați fost „agenturile” în acest 10 august!), să reușească să facă tot ce și-au propus. Să schimbe ceea ce cred ei că le este împotrivă. Și vor să o facă grabnic, le e teamă, toamna este pentru ei deja un soroc…

Așa că va trebui să mai faceți un drum… Să rescriem și un „22 Decembrie”, nu?! Altă zi în care noi vom sta cu mâinile ridicate în fața lor și vom demonstra pașnic. Iar ei vor da din nou cu gaze și ne vom „mitralia” cu tunurile de apă… Avem însă o misiune și va trebui să fim prezenți. Pentru că trebuie să lăsăm o altfel de țară copiilor noștri. Dacă vrem ca ei să mai aibă o țară… Unii o vom face pentru a doua oară în viața noastră. Iar de data aceasta poate nu vom mai repeta greșelile tinereților nostre decembriste…

 

 

Autor Cezar A. Mihalache 25 August 2018, 19:13 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii