Ne vindem sufletul pe treizeci de arginți

De Tudorița TARNIȚĂ 26 Aprilie 2021, 19:29 Editorial

Se spune că fiecare dintre noi purtăm pe umeri o cruce. Mai ușoară sau mai grea, pe umeri puternici sau plăpânzi, crucea ne poartă pașii către lumină sau, către luminița de la capătul tunelului. De peste trei decenii orbecăim prin ceața democrației sau prin întunericul din noi. De peste trei decenii, în ajunul marilor sărbători creștinești ne tot promitem sa fim mai buni, mai iertători cu semenii noștri și tot de atâta amar de vreme ne vindem sufletul pe treizeci de arginți.

Cu bune, cu rele, astăzi începe Săptămâna Mare, iar în bisericile noastre Deniile vorbesc despre Sfintele Patimi ale Domnului nostru Iisus Hristos și despre puterea pocăinței. Sunt slujbe care ar trebui să ne apropie, sunt privegheri care ar trebui să ne lumineaze haina întunecată a sufletelor noastre...

Dar nu, de la o vreme, am uitat ce înseamnă adevărata credință, am uitat să întindem o mână de ajutor celor de lângă noi, sau celor aflați în suferință. Pentru unii, a fi un bun creștin înseamnă să dai de pomană un cozonac de Crăciun sau de Paște, un fel de praf aruncat în ochii celor care chiar cred în omenie, în loialitate și în respect. Colac peste pupăză, pandemia asta a reușit să ne distanțeze nu doar social, ci a reușit să ne dezumanizeze, să ne încorseteze și să ne înrăiască, a scos la lumină tot noroiul din sufletele noastre.

Între lumină și umbră, în această Săptămână a Patimilor, încercăm să ne întoarcem la credință și să îngenunchem la Crucea Mântuitorului. Unii dintre noi, încă ne mai vindem sufletele pe treizeci de arginți, pentru o brumă de bani, sau pentru câteva firimituri de pâine căzute de la Cina cea de Taină. Alții, se ridică și merg mai departe. Important este să vezi lumina și să distingi Calea, Adevărul și Viața.

Să aveți o săptămână binecuvântată!

 

 

Autor Tudorița TARNIȚĂ 26 Aprilie 2021, 19:29 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

  1. Virgil Andronescu 26 Aprilie 2021, 20:39

    ...unii, nu numai ca se vand pe 30 de arginti, incearca sa-i cumpere pe altii cu cateva firimituri in valoare de 35 de...

  2. Doina Bosoiu 26 Aprilie 2021, 20:41

    Genial!

Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii