Ne mor adevăratele valori...

De Tudorița TARNIȚĂ 16 Mai 2021, 19:38 Editorial

De la o zi la alta, se mai ridică la cer câte o stea. De la o zi la alta, suntem din ce în ce mai singuri și mai îndurerați după ce, adevăratele valori, care ne-au încălzit inimile în ceasuri de deznădejde, sau care ne-au bucurat sufletele însetate de lumina CUVÂNTULUI, pleacă într-o lume mai bună sau se transformă în praf de stele.

Săptămâna trecută a murit Ileana Vulpescu. OM de o aleasă cultură, filolog, lexicograf, prozator, romancier și traducător din mai multe limbi, în ultima perioadă, Ileana Vulpescu a pătruns în sufletele tinerilor obișnuiți cu mediul on line mai mult prin citatele postate pe diverse rețele de socializare, decât prin intermediul emisiunilor culturale sau prin intermediul altor știri ale posturilor de televiziune.

Dincolo de scrierile sale, Ileana Vulpescu a reușit să ne transmită o odevărată lecție de modestie, de moralitate și de bun-simț, un exemplu de viață în slujba CUVÂNTULUI și al oamenilor. Acei oameni care nu au reușit să îi cinstească activitatea și memoria nici după trecerea în eternitate, decât prin câteva vorbe seci, la periferia unor emisiuni de știri. Cineva spunea cu tristețe pe pagina sa de socializare că, dacă era vorba despre un vestit manelist, steagurile ar fi fost atârnate în bernă şi s-ar fi cerut decretarea doliului naţional. România!…

Ăștia suntem, așa am ajuns, după atâția ani de așa-zisă democrație și libertate! Adevăratele valori se sting în singurătate și tristețe, în timp ce unele ziare și televiziuni promovează incultura, vedetele de carton și de prost-gust, maneliștii, care au devenit idoli pentru tânăra generație.

Zilele trecute, a plecat dintre noi Aurel Buricea, poetul "uitat" din Bărăgan. Cu 17 volume de versuri şi eseuri, dar și cu o activitate de aproape jumătate de secol la catedra de matematică din satul natal, poetul și dascălul Aurel M. Buricea a plecat să vorbească despre “Vocaţia prieteniei” cu prietenul său, Fănuș Neagu, îndurerat că, în ultima vreme,
chiar și oamenii din satul natal l-au uitat.

Se spune că nimeni nu e profet în țara lui. Din păcate, acesta este tristul adevăr. De la o zi la alta, se mai ridică la cer câte o stea, ne mor adevăratele valori, iar noi, promovăm în continuare incultura, crimele și violurile, manelismul și vedetele de carton și ne bucurăm că, în sfârșit, a început marea relaxare.

 

Autor Tudorița TARNIȚĂ 16 Mai 2021, 19:38 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii