Naționalismul populist de tip PSD ne v-a îmbarca într-o nouă ...Epocă de Aur

De Virgil Andronescu 01 Martie 2019, 13:40 Editorial

Parlamentarii romani vor ca prin Lege sa oblige Banca Nationala a Romaniei sa depoziteze numai 5% din rezerva internationala de aur a Romaniei in afara tarii- in Banca Nationala a Angliei, numai daca produce venit, si restul sa fie adus si depozitat in Romania. Dragnea si S. Nicolae sunt initiatorii acestei legi care sa modifice felul de functionare prin schimbarea statutului Bancii Nationale a Romaniei. Si, sincer, nu spun ca guvernatorul Mugur Isarescu ar fi vreun inger, nici pe departe! Aceasta rezerva internationala de aur a romaniei consta in putin peste 100 de tone si consta intr-o garantie a tarii in exterior si garantie pentru economia nationala in contex international si garantie pentru imprumuturi externe. Intrebare: e ideea lui Valcov?

Poate ca vrea sa depoziteze tonele de lingouri in vreun perete al vilei sale ori prin cimitirul unde isi tine banii? Dincolo de ironii si glume, pesedistii ce ne guverneaza nu mai au bani si cauta acoperirea giganticei gauri din bugetul tarii si nici bani pentru pomenile ( electorale ) promise, deci nu mai au cascaval! Oricum ar fi, numai idei cretine au. Sau poate ca iar este o fumigena de-a ticalosilor din varful pesede?! Mai frati romani de buna crediinta, astia vor sa vanda aurul asta? Daca se va intampla asta, banii se vor cheltui si vom ramane... Deci, indrazniti sa credeti! ca astfel...este posibila manipularea cursului de schimb valutar, etc. Si sa vedeti atunci...cum are sa ne imbrace, Dragnea, in aur pe toti! Aur va curge pe toate garlele, cu aur va ploua, aur vom manca, totul va fi ca o noua...Epoca de Aur!

Probabil ca iar o sa cada bursa, sa se deprecieze leul, sa nu mai vina, chiar sa plece, investitorii straini. Concluzia parlamentarilor: aurul sta degeaba acolo, trebuie sa-l cheltuim; ce daca nu mai avem cu ce garanta in afara tarii, ne vom imprumuta mai scump si ce conteaza cand ii facem pe romani din nou sa indrazneasca sa creada intr-un viitor de aur, tara noastra are, nu a lor, va avea! Singura certitudine este ca razboiul PSD contra BNR continua. Restul este ( sau nu este ) can-can. De obicei, numai profesionistii diversiunilor stiu- pentru ca pot, sa acopere subiectele grele ale momentului.

 

 

Autor Virgil Andronescu 01 Martie 2019, 13:40 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

  1. Valeriu Ion Gagiulescu 01 Martie 2019, 22:22

    Domnule Virgil Andronache ( că aici și acum nu își au loc pseudonime literare ), te felicit copios pentru atitudinea ta de cetățean ! Bine faci că încerci să tragi un semnal de alarmă ! O spun ca unul care am slujit 21 de ani în Banca Națională și care, în mod fericit, am avut șansa să îl și cunosc pe Guvernator !

Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii