Lupii roşii de la PSD Brăila au blocat activitatea CJ Brăila

De Frimu Ghinea 31 Octombrie 2014, 08:58 Editorial

Principalul ordonator de credite al Consiliului Judetean Brăila, preşedintele lui, Gheorghe Bunea Stancu are interdicţie în a se apropria de Consiliul Judeţean ca urmare a cercetărilor la care este supus sub învinuirea de corupţie. Ca urmare nimeni nu poate semna alocarea banilor de la Consiliul Judeţean Brăila spre deconcentrate în vederea efectuării de plăţi curente. Deasemenea nici Consiliul Judeţean nu a putut adopta decizii pentru împărţirea banilor suplimentari veniţi de la Bucureşti.

Idea de bază este asta - nu se doreşte ca o persoană din PNL să fie cel care să preia atribuţiile de ordonator de credite cât timp lipseşte ordonatorul principal Gheorghe Bunea Stancu. Puterea trebuie să fie tot la PSD. Ei bine pentru asta nu s-au putut ţine de aproape două luni şedinţele normale sau extraordinare ale CJ Brăila, nu s-a votat nimic. Toţi se ceartă ca chiorii iar judeţul e blocat.

Acum înţeleg că oamenii doresc să răspundă la comenzile partidului, fie pe lege fie pe lângă lege dar ce vină au locuitorii de problemele lor politice. Ei trebuie să nu vadă astfel de hârjoneli iresponsabile decît ca pe o formă democratică de exercitare a controlului cetăţenesc. În tot acest timp instituţiile ar trebui să îşi desfăsoare activitatea. Ei la Brăila de cînd preşedintele consililui judeţean Brăila împreună cu un alt vicepreşedinte sunt în cercetări, trecînd în prealabil prin arestul la domiciliu, nimic nu se mai mişcă în CJ.

Anul se aproprie de final iar banii se vor pierde. Nu avem buget pentru anul viitor, nu avem decizii legate de o serie de probleme precum avize, cereri care zac la consiliu în speranţa că cineva va avea delagarea de competenţă şi va putea să le semneze. Pe cetăţean nu îl interesează dacă persoana desemnată este de la PNL, PSD sau Partidul Maimuţelor. Pe ei îi interesează ca cei plătiţi de ei să facă un lucru să îl facă şi să nu îşi mai bată joc.

Totuşi puţină responsabilitate nu ar strica chiar dacă lupii roşii nu doresc decât să nu piardă ciolanul scăpat momentan de şeful haitei.

 

Autor Frimu Ghinea 31 Octombrie 2014, 08:58 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii