La responsabilitati inapoi, la libertati inainte!

De Virgil Andronescu 14 Mai 2021, 20:18 Editorial

S-a dat lege pentru muraturi sa avem numai drepturi si nicio indatorire! Si tot romanul va fi obligat s-o respecte. Care va sa zica din 15 mai nu vom mai purta masca in spatii deschise. Sa vedem cati dintre romani vor gestiona situatia cu responsabilitate, in sensul protejarii celui de langa el. Ma mai intrebam, punand urmatoarea situatie: daca peste tarisoara noastra, ca de, cu totii suntem patrioti calare pe libertati dar nu si pe obligatii cetatenesti, daca, ziceam, vor cadea bombele precum ploaia de azinoapte asa cum cad peste Israel, oare ce vom face, cum ne vom comporta?

E doar o ipoteza absurda pentru ca tatuca din est- protectorul nostru, nu ne va da la moaca, pe motiv ca multi dintre noi, patrioti adevarati, il simpatizeaza  inca din vremuri imemoriale. Vorba cantecului: nostalgi, nostalgie/cat iti datoram/noi tie! Vom face mitinguri patriotice impotriva bombelor? Vom respecta impuneri ale guvernului privind o stare de razboi? Sau vom vrea sa murim fiecare in casa noastra asa cum ii sta bine si traditional romanului? Caci de un an si jumatate, in aceasta stare de ,,razboi" cu un inamic nevazut- ca si terorismul, nu prea si cu greu ne-am conformat masurilor necesare invingerii dusmanului invizibil dar foarte agresiv si mortal in foarte multe cazuri.

Sper ca nu vor cadea vrodata bombe peste tarisoara, dar si ca vom gestiona cu gandirea rationala ridicarea obligativitatii purtarii masti anti-covid19! Repet, suntem patrioti dom'le, ce naiba!? Ca de la '48 si de la '89 incoace suntem impartial democrati si 'dependeti fata de bampirul occident care ne suge sangele!

 

 

Autor Virgil Andronescu 14 Mai 2021, 20:18 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii