Joaca de-a romanii
Brăila are un primar care iubește reconstituirile istorice. Ar fi poate singurul lucru pe care să-l iubească în Brăila. Nu poți iubi parcurile devastate, străzile pline de gropi, praful insistent al Dorobațiului și mai ales, nu poți iubi o economie la pământ. Poți iubi sălbatec parcările începute și neterminate dar noi nu ne băgăm în iubirile private!
Ca urmare, s-a organizat un eveniment în Brăila pe gustul primarului. O reconstituire istorică. Au participat pasionați de astfel de lucruri și... desigur, un mare număr de gură cască pentru că, acolo unde se căscă gura nu căscăm punga...sau cum o mai fi.
Am văzut vajnicii romani cum s-au luptat ei cu dacii! Foarte frumos numai că, ce să vezi, la Brăila romanii nu prea au fost! Știm că au stat la Galați, dincolo de Dunăre dar nu la Brăila! Cine a fost pe aici? Păi alții... pe care în buna necunoaștere a istoriei nu i-am văzut defilând la manifestarea iubită de primarul vultur brăilean. Au fost de pildă turcii, grecii și chiar bulgarii dar nimic, nimic de ăștia. Pesemne nu erau compatibili cu lipsa de inteligență și atunci nu se cădea să fie prezenți.
Primăria Brăila e dornică de pseudo-evenimente unde să se strângă mulțimea de curioși și unde să iasă luminoși conducătorii efemeri ai zilei. Așa s-a inaugurat o bibliotecă în spatele Casei Albe pentru că pesemne în fața ei deranja, așa ne-am trezit batjocoriți național și luați în balon cu Festivalul peștelui și pesemne că tot astfel vom mai avea de tras.
Ce nu înțelege administrația Brăilei e că tocmai ceea ce fac ei nu este decât o continuare păguboasă a Cântării României. Ei nu promovează cultura, se promovează doar pe sine pentru ca, chiar și în lipsă, să le fie pomenit numele de organizatori exact ca la pomelnicele despre morți de la sfânta biserică. Asta este balta în care trăim!
Cu banii aruncați pe aceste sindrofii aiuritoare s-ar fi renovat jumătate din dărăpănăturile din centru ori poate palatul Lyra! Nu se poate vor zice unii cârcotași dar avem exemple că se poate chiar în România. Vedeți orașe precum Oradea sau Cluj pentru a înțelege de ce un bun gospodar nu e ăla care dă petreceri ci unul care creează oportunități pentru oraș și locuitării săi.
Aici, pe mal de Dunăre, la cca 2000 de ani după evenimente, i-am descoperit pe romani! Să fie primiți în istoria locului!
Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.
Scrie un comentariu