EFECTUL RAZELOR DE LUNA ASUPRA GALOSILOR DE GUMA

De Virgil Andronescu 15 Martie 2020, 18:59 Editorial

Asa e prin tarisoara: cresc preturile artificial, romansii se inghesuie ca oile. Si cum sa nu ajungem in halul in care suntem ca natie daca in 30 de ani asa ne-am comportat?! Ne furam caciula unii altora. Si tot timpul dam vina ba pe UE, ba pe Americani, intotdeauna altii sunt vinovatii. Nu avem compasiune, nu avem mila, nu avem respect, suntem egoisti, avem pareri de gica-contra, niciodata nu suntem pe aceeasi lungime de unda si mai ales in situatii ca aceasta in care ne aflam.

Tara virmuieste si toti acesti viermuitori fara sens o fac din teama de moarte, din dorinta ticaloasa de a se imbogati de pe urma situatiei si-a prostiei ce viermuieste la fiecare colt de strada si ulita. Suntem pe ,,principiul" autodistrugator a scaparii sinelui in detrimentul semenului, datul in cap si datul branciului in sant pentru scaparea pielii personale, chiar de pielea proprie nu valoreaza nici cat un vierme ce ne asteapta deliciosul hoit sub pamant.

Acum, in astfel de momente, se vede cine suntem cu adevarat. Nu stim de loialitate, prietenie, colegialitate, uitam de vecini, chiar de neamuri, semenii nostrii nu mai conteaza. Motive destul de suficiente pentru a argumenta halul in care ajunseram. Da, ne ghidam dupa ureche, dupa net, din radio-sant si uite-asta e ,,stiinta" ce ne conduce prin cotloanele vietii, intorcandu-ne in vremea gripei spaniole, a ciumei bubonice si mult-mult inainte de nemaiintalnitele noastre necazuri. Paranoia ne contamineaza mai mult decat coronavirusul. Si ce titlu impresionant are: Virusul Regal!

Exista pericolul acestuia, dar asta nu inseamna ca purtandu-ne trasuchiat vom rezolva problema. Trebuie calm, respectarea igienei corporale si a unor reguli. Prostia si gandirea medievala, privirea numai in Sus la Para malaiata sigur nu ne salveaza de niciun virus, de rudimentarism deloc! Si de nu murim de Coronavirus murim din cauza panicii, a isteriei si psihozei.

Comunicarea autoritatilor cu cetatenii si intelegerea cetatenilor a ceea ce li se comunica duce la succesul unui popor impotriva unor astfel de calamitati, dar si in redresarea economiei acum aflata mai mult ca oricand in cadere libera. Sa ne intelegem, sa ne ajutam reciproc, sa luam aminte aceste vremuri, sa devenim un popor!

 

 

Autor Virgil Andronescu 15 Martie 2020, 18:59 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii