Drumul spre pierzanie

De Mihai Vintilă 31 Octombrie 2023, 20:39 Editorial

Bulversarea economiei cu legi făcute peste noapte, cu taxe aberante, cu inconsistență legislativă doar de dragul unei atingeri a unei ținte bugetare este nebunie socială curată. Astfel de abordări fără nici o bază de discuție cu cei asupra cărora se aplică nu sunt binevenite. Guvernul domnului Ciolacu va deconta aroganța și suficiența de care a dat dovadă cu ocazia așa zisei reforme bugetare prin care mai mult a bramburit instituțiile publice decât a obținut ceea ce vrea.

Este greu să tai atunci când tai doar de la săraci. Economiile bugetare nu se aplică tocmai celor care aruncă cu bani! Hotărârea de guvern este plină de articole referitoare la șefi , numărul de mașini, numărul de subordonați, valoarea telefoanelor și abonamentelor, apartenența la consiliile de administrație și altele la fel! Nu se face nimic pentru salariile nesimțite de la stat, multe nemeritate, adevărate sinecuri dar se limitează drepturile și sporurile salariilor mici! E nebunie curată!

Astfel de abordări construiesc drumul acestui guvern spre pierzanie. Așteptați doar următoarele gafe pentru că sigur ele vor veni. Politica nu poate substitui economia decât pe termen scurt iar legile pieței nu se supun voinței unui prim ministru indiferent cât de habarnist ar fi acesta în economie! Și când te gândești că un popă fără sutană zâmbește mefistofelic anunțând idioțenii economice îți vine să zici Până când Doamne!.

 

Autor Mihai Vintilă 31 Octombrie 2023, 20:39 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii