De la academicianul Edmond Nicolau la ... Aurora Simionescu

De Mihai Vintilă 31 Martie 2016, 09:21 Editorial

Oamenii politici nu încetează să mă uimească. Nu contează de la ce partide sunt gândirea este la fel. Recent Consilul Local Municipal Brăila a decis acordarea titlului de cetățean de onoare fiicei primarului Aurora Simionescu și unei alte tinere specialistă în robotică Anca Drăgan. Deja e prea mult!

Nu poti acorda titlu de cetățean de onoare unor tineri care, cu toată stima, încă nu și-au încheiat cercetările, nu sunt nume de renume mondial, practic doar s-au remarcat! Nu contează cât pupă un ziar local o anumită persoană acesta nu este un criteriu de a-i acorda fiicei primarului titlul de cetățean de onoare al Brăilei!

Pentru a vedea prostia și slugărnicia unor politicieni locali este suficient să amintesc câteva nume care au primit titlul de cetățean de onoare al acestei urbe - savanatul Anton Dumitriu, geologul Ion Bancila, academicianul Edmond Nicolau, regizorul Catalina Buzoianu, artistul liric Ionel Voineag, savanta Ana Aslan, muzicianul Ion (Johnny) Raducanu, artiștii lirici Nicolae Herlea și David Ohanesian, sportiviele Camelia Potec și Beatrice Coada Cîslaru, Prea Fericitul Parinte Teoctist, actorul George Motoi, dirijorul Marco Balderi, scriitorii Mihail Sebastian, Grigore Vieru și Anatol Codru, medicul erou Laura Vizireanu etc.

Totuși... în fața acestor nume te înclini. Dar în fața... Aurorei Simionescu și a Ancăi Drăgan?
Scuze, dar e prea de tot! Noroc că prostia nu doare și că cei care pupă azi o poală nu sunt veșnici.

Poate în viitor un alt Consiliu Local Municipal va face cuvenita rectificare de a retrage aceste titluri acordate mult prea devreme. Când Aurora Simionescu și Anca Drăgan vor avea loc în Academia Română de ce nu... dar acum e penibil!

 

Autor Mihai Vintilă 31 Martie 2016, 09:21 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

  1. Ana 31 Martie 2016, 12:04

    Pe Johnny Raducanu nu l-a chemat niciodata ”Ion”! De ce atata ignoranta si lene (de a face o simpla cautare pe net)?

  2. Infoest.ro 31 Martie 2016, 14:22

    ...asa cum nu l-a chemat niciodata Johnny! Sub acest nume Ion (Johnny) Raducanu i-a fost conferit titlul de cetatean de onoare al Brailei prin HCLM 136/29.09.1997! Mai cititi si dvs !

  3. Virgil Andronescu 31 Martie 2016, 22:42

    Oare de ce atunci cand cineva ia atitudine fata de unele absurditati, ca sa fiu bland in exprimare, de ce cetatenii care citesc, aud, vad asta, carcotesc avand ochi numai pentru forma si deloc pentru fondul problemei? Pacat! Acest fenomen e vizibil si atunci vand e vorba de situatii social-economice si politice care-i afecteaza in mod direct si dureros. Pacat!

Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii