De ce vrea guvernul Ciucă să fure banii din pensiile private

De Mihai Vintilă 25 August 2022, 18:54 Editorial

Guvernul PSD-PNL-UDMR a publicat un proiect de ordonanță de urgență în dezbatere publică în 22 august prin care vrea să birocratizeze și să controleze banii privați strânși în cele două piloane de pensii.

Pentru că sunt mulți bani, la care guvernul jinduiește, mai întâi s-a inceput atacul asupra pilonului II, cel obligatoriu. Și au atacat populist la bază, adică la banii pe care îi primesc administratorii acestor fonduri.

Guvenul militarului Ciucă vrea ca aceștia să primească și mai puțini bani, murind chipurile de grija românilor. Uită să ne spună însă că, acei oameni de la privat au nevoie de acordul ASF unde, ce să vezi, sunt oamenii de la stat! ASF-iștii câștigă de două ori cât toți angajații fondurilor private de pensii la un loc! Adică cei care muncesc în numele nostru câștigă puțin dar chipurile, după Ciucă și ai lui, sunt îmbuibați iar ăia care nu fac aproape nimic dar sunt numiți politic și care câștigă cât toți, sunt amărâți!

Pilonul II de pensie este singurul care dă fiecărui contribuabil banii pe care i-a strâns. Aici, nu este cu pensii speciale, cu ultimele 12 luni de nesimțire bugetară, cu suplimente făcute din pix. Nu. Aici, la pilonul II, primește fiecare doar cât a contribuit! Că s-au strâns bani multi este adevărat, dar sunt banii oamenilor, nu ai guvernanților, nu ai fondurilor. O naționalizare va genera mii de procese! Eu unul sunt pregătit pentru o astfel de luptă!

Pilonul III este 100% privat. Acolo contribuie cine vrea și cu cât vrea, în limita celor 150 de lei lunar. Acolo statul este doar supraveghetor prin același ASF!

Guvernul Ciucă vrea să verse acești bani și aceste contribuții la bugetul de stat. Astfel, va putea finanța cu ei pensiile nesimțite ale clientelei politice și eventual să arunce o indexare de 1% prostimii iar apoi să zică, în stilul caracteristic, că a făcut totul pentru părinții noștrii, că și-a asumat acești bani pentru bunăstarea noastră. În fapt vrea să fure acesti bani privați pentru clientela de partid!

Atacul asupra piloanelor de pensii private este încă o manifestare schizoidă a ceea ce înțelege acest guvern din economie. Un corigent are mai multe noțiuni despre economia de azi, ca un guvernant, fie el și cu doctorat plagiat.

 

Autor Mihai Vintilă 25 August 2022, 18:54 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii