Dacă România ar vota NU în cadrul JAI

De Mihai Vintilă 07 Decembrie 2022, 19:43 Editorial

Tot văd plângerile politicienilor referitoare la votul negativ pe care Austria îl va da pentru intrarea țării noastre în spațiul Schengen. Nu înțeleg de ce nu avem o abordare mai incisivă. Primim noi un vot de NU atunci să dăm și noi un NU Croației! Interesul Austriei este pentru Croația, atunci, pentru că noi am îndeplinit toate criteriile dar baasca cancelarului austriac care îi stă lejer pe frunte zice nu, atunci să dăm și noi un nu.

Ce contează dacă Croația a îndeplinit sau nu criteriile? Arătăm puterea votului pe care și România îl are. Politica bulgară de a se opune de acum înainte prin vot negativ, tuturor inițiativelor austriece în cadrul organismelor UE, mi se pare corectă. Eu aș fi dus această politică mai departe și aș fi lovit în interesele economice austriece din România. Sunt 100% sigur că un val de controale ale instituțiilor statului român la OMW Petrom, Holzindustrie Schweighoffer și alte entități puternic legate de Austria ar scoate la iveală destule iregularități pe care ar trebui să le taxăm cu cea mai mare forță. Au firmele austriece nevoie de autorizații în România, atunci ele se vor amâna, se vor întârzia, vor fi șicanate până la limita extremă a legii. Astfel de mesaje sunt înțelese de Austria și nu miorlăiala patetică de la tv.

Am observat că avem un președinte incompetent și total rup de realitate, un prim ministru de o încetineală mintală și de reacție demnă de filmele comice, niște miniștri de resort total depășiți, deci interesul nostru național ne cere să acționăm.

Să boicotăm firmele austriece, produsele austriece, politicenii austrieci, politicile europene austriece pentru a înțelege acel păduche de țară că România este o forță și nu o unealtă politică de mâna a cinșpea pe care să o folosești tu în politica ta internă.

Doar când vom înțelege și acționa în interesul național vom fi luați în seamă. Așadar, pun întrebarea către politicienii noștri - Vom vota NU pentru neprimirea Corației în Schengen sau continuăm politicianismul ieftin și prost?

 

Autor Mihai Vintilă 07 Decembrie 2022, 19:43 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii