Ce înseamnă să fii patriot azi

De Mihai Vintilă 06 Decembrie 2019, 13:00 Editorial

Patriotismul a ajuns pentru oamenii mici ai zilei să fie un fel de bravură, de gargară politicianistă. Vedem fruntași politici urmăriți pentru evaziune fiscală că pupă steagul și stau cu mâna la inimă la intonarea imnului. Ei se cred patrioți dar nu sunt.

Prefer oricând un muncitor care își plătește conștiincios taxele, care este gata să se bată cu oricine pentru Romînia, care trăiește cu tot sufletul evenimente precum 1 Decembrie unui politician descris mai sus. Ați plăti taxlele înseamnă să fii patriot. România noastră va avea atunci de unde să investească pentru ca noi toți să prosperăm. A fi integrat în comunitate înseamnă a fi patriot. A nu scuipa pe stradă înseamnă a fi civilizat și patriot.

Patriotismul din ziua de azi îmbracă multe forme. Ați face bine meseria ta și a fi mândru de ea înseamnă că ești patriot. A fi bun cu aproapele tău este tot un fel de patriotism.

Prostia, mârlănismul, golănia și mai ales bătutul cu pumnul în piept că ce ai făcut tu ca politician din banii statului, fiind plătit să faci aia, nu este patriotism! E mârlănism și prostie la cel mai înalt nivel.

Așa că români fiți patrioți adevătați nu patrioți de carton, care fug la prima amenințate, care trădează la primul hop, care se bat doar cu pumnul în piept dar dau bir cu fugiții când patria le cere un sacrificiu!

 

 

Autor Mihai Vintilă 06 Decembrie 2019, 13:00 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii