Când greșim mai dăm o ordonanță de urgență. Poveste contempo-rană.

De Mihai Vintilă 09 Februarie 2018, 11:06 Editorial

Să înțelegeți cât de prost este condusă țara asta este suficientă să vă ascultați următoarea poveste contempo-rană.

Au gândit experții de talia Olguței Vasilescu și Darius Vâlcov cum să pară că dau bani la bobor dar de fapt să își dea doar lor iar de la restul să ia că de ... amvelopa bugetară ... nu permite.

Așa a apărut chestia numită aberația fiscală ... pardon am vrut să spun revoluția fiscală. Numai că marii experți ai neamului care nu au condus o firmă privată în viața lor care, nu știu diferența între tipurile de TVA (ei cred că asta e o firmă aviatică falimentară din SUA) s-au pus pe scris expertește noua lege a impozitării persoanelor fizice. Adică noi le dăm cu stânga dar, le luăm cu dreapta. Mai mult dacă se poate și s-a putut. Apoi tanti Olguța și nenea Vâlcov s-au apucat să explice cum cresc salariile la bugetari printr-o lege tip Făt Frumos într-o zi cât în șapte ani de muncă cinstită iar zmeii răi care nu înțelegeau erau niște proși de dreapta care nu sunt cu poporul.

Și a venit ziua adevărului... acum în februarie. Salariile de fapt au scăzut pentru că statul ciupește mai mulți bani de la săraci și nicidecum de la tanti Olguța și nenea Vâlcov. Acum pe ultimul îl înțeleg, că nu a avut timp de prostii, el fiind condamnat pentru prostii mult mai mari la 8 ani de închisoare!

Și acești experți ai neamului au uitat, de expertiza lor se reducea doar la a pupa partidul și a scoate salariul de pe card, de restul angajaților. Cum care restul? Nu toți muncesc la stat cu normă întreagă? Cum nu? - a descoperit doamna Olguța supărată pe zmeii cei răi ai economiei private.

Păi nu. Sunt cei cu venituri din activități independente - să îi belim pe ăștia că nu votează PSD, sunt o mulțime de profesori cu jumătăți de norme prin zonele rurale, dă-i dracu că partidul le închide gura, sunt persoanele care lucrează pentru cei cu dezabilități, sunt ... și tot continumăm așa până se vor răzbuna IT-iștii pe noi și ne închid ziarul.

Tanti Olguța, rămasă singură să lupte cu răul, că domnul Vâlcov am spus mai sus că are alt stres în perioada asta, a găsit soluția salvatoare și repede și-a anunțat lumii mărgica - dăm o nouă ordonanță de urgență care să o schimbe pe cealaltă! Cum care cealaltă ... aia de acum două luni! Ce n-ați priceput! Că noi suntem experți și am descoperit că așa ar fi bine nu că vezi Doamne suntem proști de bubuie scaunele sub noi... aia spun oamenii răi, zmeii care nu vor binele poporului ca noi care am văzut imediat cum au crescut salariile și cine nu crede poate să îmi verifice cardul de la parlament!

În ziua de azi poveștile sunt pline de personaje cretine.

 

 

Autor Mihai Vintilă 09 Februarie 2018, 11:06 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii