Braila iese in strada! De la bunele intenții la derizoriul absolut!

De Virgil Andronescu 02 Februarie 2017, 09:54 Editorial

miting la Braila contra ordonantelor

După modelul manifestațiilor de la Sibiu, Cluj, Timișoara, București, și la Brăila s-a dorit o astfel de ieșire în stradă contra Ordonanțelor grațierii și amnistiei, contra modificării Codului Penal. Adunarea s-a dat pe rețelele de socializare și la un moment dat, în jurul orelor 19:30, aproximativ 200 de tineri se îndreptau dinspre Catedrală către platoul Palatului Administrativ. În jurul orelor 20:10 am ajuns pe platoul din fața Prefecturii pentru a participa la protestul pașnic și, după aproximativ 15 min., am plecat către casă dezamăgit. Pe platou erau până într-o sută de tineri care, mulți dintre aceștia, habar nu aveau de ce sunt acolo și strigau huligănește, alții aruncau cu petarde, iar cei mai mulți strigau lozinci și erau pașnici. Cam ăsta a fost mitingul de protest al brăilenilor în această seară și nu înțeleg de ce. Oare ce s-a întâmplat cu buna intenție? S-a degradat, s-a disipat pe drum? Nimic nu a mai fost ca în celelalte seri de protest. Păcat. Dar, cam ăștia suntem, Brăila e demult un oraș pierdut, din nefericire! Si mai cred că nu la Primărie, Consiliu Județean sau Prefectură trebuia dus mitingul ci în altă parte... Vă las să ghiciți unde!


Se pare că până aici a ținut democrația românească, fie ea firavă și originală! De când au preluat PSD-iștii puterea, întreaga scenă politică românească viermuiește pe trupul bolnav al țării. Toate partidele parlamentare şi baştanii acestora de la toate nivelurile se bat pentru privilegii, pentru funcții, pentru bani, pentru spălarea dosarelor liderilor acestora și mai ales pentru cine pe cine va conduce. Colcăie politica românească, e plină de fel şi fel de păreri, de aberante și ticăloase proiecte..., de idei şi mai ales de declaraţii care mai de care mai belicoase şi mai absurde. Fiecare gașcă joacă la două capete... Cu putin timp în urmă s-a lansat ideea modificarii Codului Penal prin Ordonanțe de Guvern şi această odioasă idee a dat foc întregii scene politice și întregii țări: Ordonanțele adoptate- pe sub masa guvernului și la miez de noapte precum tâlharii de drumul mare, au dezbinat şi mai mult.

În marile orașe ale patriei sute de mii de cetățeni au ieșit în stradă și manifestă pașnic de ceva vreme- chiar dacă unii vorbesc de o crasă manipulare. Singurul loc unde s-au întâmplat violențe și ciocniri între manifestanți și forțele de ordine e Bucureștiul. Agitatorii și-au făcut și acum datoria față de stăpânii lor! Social-Democraţii au venit cu acest proiect, legile grațierii și amnistiei, iar Președintele a contracarat pentru moment cu ideea unui referendum pe această temă; Naţional-Liberalii, foști parteneri de guvernare ai PSD în Uniunea-Socialist-Liberală (USL), au prezentat doar puncte de vedere personale și cam atât; Partidul Mișcarea Populară, prin fostul Președinte Traian Băsescu, se pare că a încercat și el o contracarare. Numai ALDE Tăriceanu au stat ascunși așa cum face acum Dragnea, Grindeanu și alții de-ai lor. Fiecare dintre aceste Ordonanțe de Urgență sunt deja publicate în Monitorul Oficial și vor avea aplicabilitate imediată, acestea intră în antiteză cu Europa care ne admonestează pentru obstrucționarea luptei împotriva corupților politici. Ordonanțele aprobate sunt inoportune vizavi de situația României! În țara asta orice persoană incapabilă de ceva bun şi care vrea să iasă în evidenţă- precum păduchele în fruntea țării, o poate face urcându-se în copacul politicii dâmboviţene, așa se întâmplă și acum cu tovarașii. Iureşul dezincriminarilor a cuprins întreaga românie şi când cu toţii ne făceam iluzia unei linişti depline băieţii de la PSD au început să producă haos și nu guvernare în folosul poporului.

Fiecare gâgă de politician trebuie să se uite mai întăi la popor şi apoi la interesul lui, adicătărelea cum vine asta ca fiecare să nu servească circ populaţiei ci să se țină de realizarea promisiunile electorale. Colcăie țara de vorbăraie politicianistă, de gunoaie politice împrăştiate prin majoritatea partidelor. Ceea ce se întâmplă acum în București e un moment de maximă frenezie a ciomăgelilor şi înjurăturilor de mamă! PSD-ul anunță o manifestare de susținere a lor și uite-așa o altă mineriadă vom avea în România. De fapt, o contramanifestație... Am putea fi şi noi precum unele ţări din UE, responsabili în ceea ce facem pentru cetăţeni?! Jurnaliştii sunt deoparte și de alta iar unii doar spectatori. Tare mă tem că ne paște și mai mult nenorocirea! Baştanii au grijă să dea cu gura, politicienii-măscărici de serviciu îşi fac numerele, maneliştii politici vorbesc... Vai de mama noastră de vom avea contramanifestații şi referendumuri, că neseriozitate și Ordonanțe de grațieri și amnistii din partea politicienilor avem! Toate numai pentru interesele lor. Viermuiala din ultima vreme vine după o perioadă de 27 de ani în care miştoul a fost mereu la modă și nimic serios, ani în care totul a fost dus într-un derizoriu de cea mai joasă speţă, deși bune intenții au mai existat.

 

Autor Virgil Andronescu 02 Februarie 2017, 09:54 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii