UGIR-1903 vine cu 6 propuneri de redresare economică

De Mihai Vintilă 13 Mai 2010, 00:00 Economie
UGIR-1903 consideră că trebuie adoptate imediat măsuri de stimulare a economiei reale, de reducere a evaziunii fiscale, care să ducă la creşterea veniturilor, combinate cu măsuri de reducere a cheltuielilor nejustificate, a declarat, joi 13 mai 2010, într-o conferinţa de presă, preseedintele patronatului, Ioan Cezar Coraci.
"Pentru anul 2010 perspectivă de creştere economică este evaluată la maxim 0%, adeverind previziunile UGIR-1903 formulate încă din anul 2009, previziuni bazate pe lipsă oricăror politici economice anticriză şi de absenţa unor măsuri reale de limitare a efectelor acesteia. Economia României are nevoie acută de lichidităţi care să fructifice tendinţele de creştere a comenzilor în industrie, asigurând condiţiile reluării creşterii economice", a spus Cezar Coraci.

Potrivit patronatului, guvernul României trebuie să-şi asume un pachet de măsuri de stimulare economică care să facă posibilă evitarea majorării taxelor şi impozitelor în România, majorări care ar blocă activitatea economică şi ar compromite dezvoltarea ţării noastre pe termen lung, în acelaşi timp cu reducerea cheltuielilor nejustificate.

Astfel, UGIR-1903 a întocmit un set de şase propuneri pentru guvern în vederea redresării economice imediate.

Pentru asigurarea necesarului de lichiditate în economie, UGIR-1903 solicita lichidarea creanţelor pe care statul le are către agenţii economici, prin plăti directe sau prin compensare cu plăti viitoare şi creşterea ponderii finanţării economiei reale de către CEC şi Eximbank.

În vederea stimulării investiţiilor şi creerii de locuri de muncă, reprezentanţii patronatului propun adoptarea parteneriatului public privat, scutirea de taxe pe perioadă crizei a investiţiilor noi şi a înfiinţării locurilor de muncă, precum şi generalizarea scutirii pe profitul reinvestit.

Totodată, începerea imediată a unor lucrări publice de mare amploare, eficientizarea atragerii de fonduri europene, precum şi reducerea evaziunii fiscale şi a contrabandei sunt măsuri care în opinia UGIR-1903 ar duce la redresare economică.(AMOS News)

 

Autor Mihai Vintilă 13 Mai 2010, 00:00 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate