S-a amânat scumpirea gazelor naturale pentru populatie

De A.Frangu 26 August 2014, 19:03 Economie
Gazele pentru populație ar fi trebuit să se scumpească cu 3% începând cu 1 octombrie 2014 conform calendarului stabilit de guvernul Boc cu Comisia Europeana si FMI. Discutii pe tema gazelor naturale au avut loc cu reprezentantii Comisiei Europene. Conform declaratiei ministrului delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, se amâna aplicarea calendarului de liberalizare a gazelor naturale pentru populatie.
Detalii în comunicatul de presa de mai jos:

Ieri, o delegație guvernamentală condusă de ministrul delegat pentru energie, Răzvan Nicolescu, a avut consultări, la Bruxelles, cu reprezentanții Comisiei Europene (Direcția Generală Energie) în legătură cu aspecte naționale și regionale din domeniul gazelor naturale.

Discuțiile au vizat: situația Rusia-Ucraina, interconectarea României cu statele din vecinătate, potențialul resurselor din Marea Neagră, abordarea Comisiei Europene în privința gazelor de șist precum și procedura de infringement a Comisiei Europene în privința exporturilor de gaze naturale.

“Consultările au fost bune și pe viitor am vrea să le organizăm mai des. Directorul General al Direcției Generale Energie, domnul Dominique Ristori este o persoană foarte profesionistă și serioasă. Avem multe puncte de vedere și abordări comune cu oficialii Comisiei Europene. Există însă și o divergență majoră cu Direcția Generală Întreprinderi (DG Enterprise) a Comisiei Europene, referitoare la o presupusă interdicție privind exportul de gaze naturale din România. Am cerut implicarea Direcției Generale Energie în soluționarea acestui diferend, fapt care a fost acceptat. Am informat ca până la soluționarea acestei situații, statul român își rezervă dreptul de a amâna aplicarea calendarului de liberalizare a gazului natural pentru populație. În consecință, intenționăm să nu punem în aplicare creșterea prețului la gazul domestic, agreată de guvernul Boc cu Comisia Europeană pentru data de 1 octombrie a.c.” a declarat Răzvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie.

Biroul de presă al Departamentului pentru Energie

 

Autor A.Frangu 26 August 2014, 19:03 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

libris.ro

 

 

Publicitate