Revoluţia lui Cantona

De Moise Guran 06 Decembrie 2010, 22:34 Economie
Un fotbalist hotărât să revoluţioneze paşnic lumea îndeamnă cetăţenii planetei să îşi retragă toţi banii din bănci într-o anumită zi a lunii decembrie. Fotbalistul Eric Cantona un vârf de aur al naţionalei Franţei din anii 80-90, a ajuns la concluzia că fără bănci lumea ar fi mai bună, iar sistemul s-ar bloca dacă 20 de milioane de oameni de pe planetă şi-ar retrage toţi banii într-o singură zi. El a înregistrat câteva clipuri care au fost apoi difuzate pe Youtube, clipuri în care chemă lumea la bancomate, într-o revoluţie paşnică, spune Cantona, fără vărsare de sânge.

Ce-i drept printre bancheri umblă o vorbă – o bancă poate supravieţui unei serii de afaceri proaste, poate supravieţui unui vast portofoliu de credite neperformante, dar şi dacă plezneşte de sănătate financiară va leşina instant dacă o mulţime isterică îşi retrage depozitele.

Bineînţeles că fostul fotbalist, acum antrenor al naţionalei de fotbal pe plajă, are măreţia revoluţionară franţuzească, militantismul marseilez (fără cap şi fără coadă) dar şi şansele unui tsunami într-un pahar cu apă.

Clipul său de pe youtube a fost vizionat de doar 300 de mii de ori. Cu tot cu vizionarile de pe alte site-uri revoluţia lui Cantona împotriva băncilor, tot are de vreo 50 de ori mai puţine vizionări decât spune chiar el că ar fi necesare pentru provocarea unei revoluţii. Din păcate penttru revoluţionari, managementul cashului este cel mai bine plătit serviciu financiar. Altfel spus, cele mai mari comisioane practicate de băncile din întreaga lume sunt exact la retragerea de numerar la ghişeu, sau de la ATM.

În aceste condiţii, atacul revoluţionar al actualului antrenor de plajă are toate şansele să se transforme într-un bonus de Crăciun exact pentru bancheri, cei care scot profit din manipularea banilor.


 

Autor Moise Guran 06 Decembrie 2010, 22:34 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii