Reglementari noi în cazul înregistrarii în scopuri de TVA, de la 1 decembrie 2011

De AGERPRES 30 Noiembrie 2011, 17:30 Economie
Societatile comerciale care solicita înregistrare în scopuri de TVA vor respecta reglementari noi de la 1 decembrie 2011, potrivit Ordinul Ministrului Finantelor Publice nr. 2.795/2011, ce vizeaza stabilirea criteriilor pentru conditionarea înregistrarii în scopuri de TVA.

Conform noilor reglementari, persoanele impozabile care solicita înregistrarea în scopuri de TVA si care sunt supuse înmatricularii la Registrul Comertului trebuie sa depuna la organele fiscale competente o cerere de înregistrare în scopuri de TVA, precum si anexa la cererea de înregistrare în aceeasi zi cu depunerea cererii de înmatriculare în Registrul Comertului.

Totodata, este obligatoriu sa se depuna la organele fiscale competente si o declaratie de mentiuni, însotita de anexa la declaratie.

Astfel, noua procedura de înregistrare a firmelor presupune depunerea formularului 098 si a Anexei la Cererea de înregistrare în scopuri de TVA, electronic, în format pdf, iar documentele însotitoare constau în copii legalizate ale actelor de identitate ale administratorilor; documente privind detinerea legala a spatiului aferent sediului social si/sau a sediilor secundare, declaratia pe proprie raspundere a administratorilor cum ca nu au comis infractiuni si fapte ilegale, conform legislatiei în vigoare.

Controlul documentelor se realizeaza de catre organul fiscal pe baza documentelor prezentate ori pe baza evidentelor proprii ale organului fiscal.

De asemenea, noua procedura de înregistrare presupune verificarea la fata locului a existentei spatiului aferent sediului social si/sau sediilor secundare declarate, verificarea criteriilor de evaluare si întocmirea de catre organul fiscal a unui referat prin care se va stabili punctajul obtinut, precum si emiterea deciziei de aprobare sau respingere în termen de maxim trei zile lucratoare.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala, prin unitatile sale teritoriale, va lua masuri pentru ducerea la îndeplinire a prevederilor actuale, potrivit documentului citat.

La data intrarii în vigoare a acestui ordin - 1 decembrie 2011 - se abroga Ordinul anterior al Ministrului Finantelor Publice care vizeaza stabilirea criteriilor pentru conditionarea înregistrarii în scopuri de TVA, publicat în Monitorul Oficial al Romaniei în 24 mai 2011.

 

Autor AGERPRES 30 Noiembrie 2011, 17:30 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii