Programul Rabla pentru tractoare a pornit

De AGERPRES 14 Septembrie 2011, 14:35 Economie
Proprietarii de tractoare si masini agricole autopropulsate se pot înscrie în Programul de stimulare a înnoirii Parcului national, în perioada 12 septembrie - 10 noiembrie 2011, valoarea totala a programului pentru 2011 ridicându-se la 51,6 milioane lei, potrivit unui comunicat al Agentiei pentru Protectia Mediului Ilfov.

Cuantumul primei de casare este de cel mult 17.000 lei, fara ca aceasta sa depaseasca 40% din pretul de achizitie, pret care nu include TVA, al tractorului nou sau al masinii agricole autopropulsate noi.

Programul de stimulare a înnoirii Parcului national de tractoare si masini agricole autopropulsate a pornit în 25 august 2011 cu înscrierea si validarea producatorilor. Astfel, Administratia Fondului pentru Mediu a organizat în perioada 25 august - 5 septembrie 2011 sesiunea de înscriere în vederea validarii producatorilor.

Solicitantii eligibili în program sunt producatorii agricoli care detin în proprietate tractoare si/sau masini agricole autopropulsate uzate înmatriculate/înregistrate pe numele lor. Este vorba despre persoane fizice si mostenitorii acestora, precum si persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale si întreprinderi familiale. Acestea trebuie sa fie înregistrate în Registrul agricol, Registrul fermelor, Registrul plantatiilor viticole, Registrul national al exploatatiilor, alte evidente funciare, care exploateaza terenuri agricole si/sau detin, cresc ori exploateaza animale, dupa caz, individual sau în forme de asociere care îsi desfasoara activitatea în domeniul productiei agricole primare.

De asemenea, sunt eligibile persoanele juridice române care detin în proprietate tractoare si/sau masini agricole autopropulsate uzate înmatriculate/înregistrate pe numele lor, unitati administrativ-teritoriale, unitati si institutii de învatamânt, unitati apartinând cultelor recunoscute în România, institutii publice, operatori economici si organizatii neguvernamentale.

Programul vizeaza diminuarea efectelor poluarii aerului asupra mediului si sanatatii populatiei, cauzate de emisiile de gaze de esapament de la tractoarele si masinile agricole autopropulsate uzate, diminuarea efectelor poluarii solului si apei cauzate de scurgerile de substante periculoase de la tractoarele si masinile agricole autopropulsate uzate si prevenirea generarii deseurilor si atingerea obiectivelor privind recuperarea si valorificarea deseurilor provenite de la vehiculele scoase din uz.

 

Autor AGERPRES 14 Septembrie 2011, 14:35 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii