Pepenii românești prezenți în piețele agroalimentare sunt etichetați corespunzător

De Redactia 26 Iunie 2019, 18:22 Economie

eticheta pepeniÎncepând cu această săptămână, producătorii din bazine legumicole consacrate, precum cele din Dolj, Brăila, Buzău, Ialomița, Giurgiu recoltează și livrează către consumatori cantități din ce în ce mai mari de pepeni, condițiile climatice din acest an asigurând producții mari și de calitate foarte bună. Spre exemplu, din binecunoscuta zonă Dăbuleni se livrează către piețele agroalimentare din București și din țară sute de tone de pepeni proaspeți, cantitățile ce urmează a fi recoltate și livrate fiind în creștere continuă.

Pentru a nu se crea confuzii printre consumatori, pentru identificarea producătorilor autohtoni și a pepenilor românești se aplică măsura etichetării standard, conform Ordinului ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr.225/2017. Astfel, pentru informarea corectă a tuturor celor interesați, prezentăm modelul de etichetă ce va fi afișat la fiecare punct de comercializare a pepenilor românești verzi sau galbeni. Eticheta cuprinde informații privind denumirea producătorului, localitatea de origine, data recoltării și prețul cu amănuntul.

Reamintim că Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin inspectorii din cadrul Direcțiilor pentru Agricultură Județene, se asigură în permanență că prin verificările efectuate, sunt respectate prevederile Legii nr.145/2014 și ale OMADR nr.225/2017, astfel încât consumatorii să fie corect informați asupra provenienței fructelor și legumelor din piețele agroalimentare.

 

Autor Redactia 26 Iunie 2019, 18:22 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii