Patronatul Român solicită adoptarea Codului Muncii

De AmosNews 23 Februarie 2011, 22:29 Economie
Confederaţia Patronatului Român prin organele sale executive este împuternicit ca în mod oficial să solicite Prim-Ministrului Guvernului României şi partidelor din arcul guvernamental  adoptarea  cât mai  rapidă a  proiectului de modificare a Codului Muncii si a Noului Cod de Dialog Social, se arată într-un comunicat de presă.

Suntem împuterniciţi a arăta că în forma actuală a proiectului se regăsesc o parte din propunerile noastre, că raporturile de muncă ţin cont de interesele părţilor, protejează angajaţii şi oferă angajatorilor pârghiile necesare dezvoltării investiţiei.

Am arătat şi am apreciat că noul Cod al Muncii instituie reguli şi principii, norme de reaşezare a clauzelor contractuale, toate menite  a consolida  interesele părţilor, de a  elimina arbitrariul şi abuzul.

Desigur că orice act normativ, fie el şi Codul Muncii, este perfectibil, că nu poate acoperi întreaga complexitate a raporturilor reglementate.

Acest lucru nu ne obligă să ne raliem opiniei artificiale adoptată de unele organizaţii patronale de a face opoziţie fără temei, de a îmbrăţişa poziţii partinice într-un domeniu în care  suverane sunt legile economiei  de piaţă.

 Nu putem să neglijăm interesele angajatorilor între care se găsesc şi membri ai Confederaţiei Patronatului Român de a-şi  securiza investiţiile, de a fi ţinuţi de dispoziţii legale clare, norme de drept de strictă interpretare, condiţie obligatorie pentru evitarea  conflictelor şi stabilirea raporturilor de muncă.

Iată de ce, domnule prim-ministru, vă cerem în mod imperativ să ne daţi stabilitate, să repuneţi părţile în reglementări fireşti.


 

Autor AmosNews 23 Februarie 2011, 22:29 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate