Lidl intenţioneză achiziţionarea lanţului de magazine Plus

De Mihai Vintilă 29 Iunie 2010, 00:00 Economie
Comisia Europeană a transmis autorităţilor de concurenţă din Bulgaria şi din România evaluarea propunerii de achiziţionare de către Lidl a Plus Bulgaria şi, respectiv, a Plus Romania.


Plus România şi Plus Bulgaria comercializează cu amănuntul bunuri de larg consum. Lidl le achiziţionează de la grupul german de comerţ cu amănuntul Tengelmann. Lidl este el însuşi un lanţ german de magazine de tip discount care aparţine grupului Schwarz, grup german de comerţ cu amănuntul care deţine peste 9 000 de magazine în 23 de ţări din Europa, inclusiv în România şi în Bulgaria.

Bulgaria şi România au cerut Comisiei transmiterea către autorităţile proprii de concurenţă a părţilor care se referă la concentrarea care priveşte pieţele din Bulgaria şi România, susţinând că tranzacţia afectează concurenţa de pe pieţele lor naţionale.

Investigaţia prealabilă efectuată de Comisie a confirmat faptul că tranzacţia propusă ar afecta concurenţa de pe mai multe pieţe locale de bunuri de larg consum din Bulgaria şi România. Aceasta crede că autorităţile de concurenţă din Bulgaria şi din România sunt mai bine plasate pentru a investiga efectul tranzacţiei asupra pieţelor lor locale respective. Tranzacţia nu a ridicat probleme în ceea ce priveşte concurenţa în alte ţări UE. Aceasta a fost notificată Comisiei la 5 mai 2010.( Amos news)

 

Autor Mihai Vintilă 29 Iunie 2010, 00:00 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate