Dumitru Costin: Modificările la Codul Muncii nu scot la suprafaţă munca la negru, ci consolidează munca la gri

De AGERPRES 10 Februarie 2011, 18:51 Economie
Modificările aduse Codului Muncii nu vor rezolva problema muncii la negru în România, ci vor consolida munca la gri, a declarat liderul Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, într-o dezbatere care a vizat revizuirea legislaţiei muncii.

Liderul BNS a explicat că motivul pentru care nu se va putea scoată la suprafaţă economia subterană constă în existenţa unor probleme majore în monitorizarea în timp real a relaţiilor de muncă din piaţa de resort din România.

În opinia acestuia, până când în România nu se va introduce cartea de muncă electronică, în care să fie înregistraţi toţi lucrătorii, inclusiv cei aflaţi în perioada de probă, nu se va putea rezolva problema muncii la negru.

Preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, a solicitat parlamentarilor să renunţe la termene limită în dezbaterile referitoare la modificarea legislaţiei muncii, subliniind că, în acest sens, s-a exprimat şi directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Dominique Strauss-Kahn, cu care a avut recent o întâlnire.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a organizat, miercuri după-amiază, o dezbatere pe marginea modificărilor aduse Codului muncii, la care au participat reprezentanţii sindicatelor, patronatelor, precum şi senatori şi deputaţi din comisiile de specialitate.


 

Autor AGERPRES 10 Februarie 2011, 18:51 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Litera 13  carti pdf gratis

 

 

Publicitate