Declaraţie unică pentru impozit pe venit şi CAS din 2011

De AGERPRES 08 Decembrie 2010, 22:19 Economie
Angajatorii vor depune începând de anul viitor o declaraţie unică pentru plata impozitului pe venit şi pentru contribuţiile de asigurări sociale ale angajaţilor, a anunţat miercuri la Palatul Victoria premierul Emil Boc.

'Azi am instituit declaraţia unică pentru CAS şi impozit pe venit. De la 1 ianuarie 2011 declaraţia unică se depune la ANAF (Agenţia Naţională de Administrare Fiscală), iar apoi MFP trimite datele necesare la Casa de Pensii, la şomaj (Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă). Am adoptat azi forma acestei declaraţii unice', a spus şeful Executivului.

Declaraţia unică va putea fi depusă atât direct la ANAF cât şi în format electronic, on-line.

Primul ministru a precizat că în prezent angajatorii trebuie să depună cinci declaraţii lunar - două la ANAF şi câte una la Casa de Pensii, Casa de Sănătate şi respectiv ANOFM.

Pentru veniturile acordate angajaţilor, angajatorul plăteşte contribuţii de sănătate - 5,2%, contribuţie de şomaj 0,5%, contribuţie de pensie - 20,8%, contribuţie la fondul de garantare a creanţelor salariale - 0,25%, contribuţia pentru asigurări de accidente de muncă şi boli profesionale - 0,15-0,85%, contribuţia pentru concedii şi indmenizaţii medicale - 0,85% şi reţine angajaţilor contribuţie de sănătate - 5,5%, contribuţie de şomaj - 0,5% şi contribuţie de pensie - 10,5%. La acestea se adaugă impozitul pe venit de 16%.

Prima declaraţie unică va fi depusă de angajatori până pe 25 februarie pentru veniturile aferente lunii ianuarie.

 

Autor AGERPRES 08 Decembrie 2010, 22:19 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate