The Entrepreneurship Academy dezvoltă primul fond de burse pentru viitori antreprenori

De Frimu Ghinea 13 Noiembrie 2023, 22:11 Economie

Universitatea de business EA - The Entrepreneurship Academy oferă tinerilor care vor să devină antreprenori acces la educație aplicată de business și la un ecosistem de resurse și comunități antreprenoriale, sprijinindu-i să-și înceapă propriul business încă din facultate. În prezent, 48% dintre absolvenții universității au deja propriul business, dintre care aproape 70% au pornit în timpul studiilor, înainte de vârsta de 23 de ani, cele mai cunoscute fiind Flip.ro, The Outfit, Glow2Go, Fustițe cu Luminițe, Confidas sau Difrnt. Business-urile absolvenților au în prezent 426 de angajați și au generat numai în 2022 venituri cumulate de aproape 50 de milioane de euro, iar 8 din 10 sunt profitabile.

„Fondul de burse pentru viitori antreprenori finanțează studiile tinerilor care visează să-și deschidă propriul business încă din facultate, dar au posibilități financiare limitate, și le facilitează accesul la cunoștințele și abilitățile antreprenoriale aplicate de care au nevoie pentru a reuși. România va crește odată cu generațiile viitoare de antreprenori și, de aceea, consolidarea ecosistemului antreprenorial local ca motor de creștere al economiei trebuie să fie un efort comun în societate. Fondul susține deja studenți în primul an de studii la EA - The Entrepreneurship Academy și va crește mai departe odată cu implicarea companiilor și societății în ansamblu”, explică Gabriela Lupaș-Ţicu, Chief Marketing & Operations Officer la NN România.

Investiția în educația viitorilor antreprenori se poate face simplu, pe www.nn.ro/doneaza-burse-ea. Companiile pot redirecționa 20% din impozitul anual pe profit sau pe venit, iar persoanele pot redirecționa 3,5% din impozitul anual pe venit sau pot susține prin contribuții personale, unice sau recurente. Sumele din fondul de burse vor fi alocate tinerilor care aplică la EA - The Entrepreneurship Academy, contribuind la taxele de școlarizare pe perioada celor patru ani de studii.

 

Autor Frimu Ghinea 13 Noiembrie 2023, 22:11 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii