BNR pune în circulatie o moneda din argint

De AGERPRES 13 Martie 2011, 22:22 Economie
Banca Nationala a României va pune în circulatie, în scop numismatic, începând de luni, 1.000 de monede din argint dedicate aniversarii a 140 de ani de la înfiintarea Monetariei Statului, informeaza banca. Pretul de vânzare, exclusiv TVA, pentru o moneda din argint aferenta acestei emisiuni numismatice este de 280 lei.O moneda are o valoare nominala de 10 lei, forma rotunda, cu margine zimtata, un diametru de 37 mm si o greutate de 31,103 grame.

Aversul prezinta o compozitie care sugereaza procesul tehnologic de fabricare a monedelor, stema României, valoarea nominala a monedei - '10 LEI' si inscriptia în arc de cerc 'ROMANIA'. Reversul prezinta imaginea primului sediu al Monetariei Statului; dedesubt, aversul si reversurile primelor monede batute aici; sus si jos, anii aniversari '1870' si '2010'; la exterior, inscriptiile circulare 'MONETARIA STATULUI' si ,,140 DE ANI DE LA INFIINTARE'.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însotite de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limba româna, engleza si franceza. Brosurile includ si certificatul de autenticitate, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a României si casierului central.
Monedele au putere circulatorie pe teritoriul României, acestea fiind puse în circulatie, în scop numismatic, prin sucursalele Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a României.


 

Autor AGERPRES 13 Martie 2011, 22:22 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii