ANEIR: Condiţiile meteo afectează drastic activitatea de export-import

De AGERPRES 07 Februarie 2012, 15:07 Economie
Condiţiile meteorologice nefavorabile care au îngreunat traficul rutier şi naval afectează drastic activitatea de import-export iar orice zi de întârziere costă aproximativ 100 de milioane de euro la nivelul întregii activităţi, a declarat, secretarul general al Asociaţiei Naţionale a Importatorilor şi Exportatorilor din România (ANEIR), Mihai Ionescu.

,,Vremea rea nu permite onorarea comenzilor noastre de export, trei sferturi din relaţiile noastre comerciale fiind în Europa. Înregistrăm întârzieri atât pe transporturile rutiere, cât şi la cele navale şi feroviare. Fiind vorba de caz de forţă majoră, nu vom suporta penalizări, dar problema este crearea stocurilor la producător, îngreunarea reluării producţiei după această perioadă. Dacă luăm în calcul atât activitatea de export cât şi cea de export, putem spune că orice zi de întârziere îi costă pe agenţii economici aproximativ 100 de milioane de euro', a precizat Mihai Ionescu.

O avertizare meteo cu Cod portocaliu de ninsori şi viscol a intrat în vigoare duminică şi este valabilă până miercuri la ora 10.00 pentru partea de sud şi de sud-est a ţării. În aceste condiţii, marţi erau închise 44 de drumuri naţionale şi Autostrada A2 Bucureşti - Feteşti.

 

Autor AGERPRES 07 Februarie 2012, 15:07 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Litera 13  carti pdf gratis

 

 

Publicitate