Precizări ANAF referitor la colectarea volumului programat al veniturilor bugetare

De Redactia 09 Martie 2017, 21:19 Economie

Potrivit prevederilor legilor bugetare anuale pentru anul 2017, respectiv, Legea bugetului de stat nr. 6 /2017 și Legea bugetului asigurărilor sociale nr. 7/2017, Agenția Națională de Administrare Fiscală are atribuții de administrare și colectare pentru venituri bugetare în sumă totală de 208,5 miliarde lei la care se adaugă încasările din taxa clawback și operațiunile de tip swap prevăzute în legile bugetare anuale în sumă totală de 4 miliarde lei.

Nivelul total al încasărilor bugetare comunicat de către Ministerul Finanțelor Publice pentru acest an ( 212,5 mld.lei) este superior cu 6,5% realizărilor din anul 2016 (199,5 mld.lei), creșterea nivelului veniturilor bugetare bazându-se atât pe estimările de creștere economică (cu 5,2% față de anul precedent) cât și pe prognozele de creștere a Produsului Intern Brut — cu 7,5% față de anul precedent, comunicate de către Comisia Națională de Prognoză.

Colectarea volumului programat al veniturilor bugetare trebuie să se realizeze în condițiile aplicării legislației fiscale în vigoare pentru anul curent (care prevede reduceri ale unor cote de impunere, creșteri sau diminuări ale bazelor de impozitare, eliminări de taxe) și în concordanță cu măsurile adoptate prin Programul de Guvernare pentru anul 2017 și transpuse în reglementări legale valabile pentru acest an.

SERVICIUL COMUNICARE, RELAȚII PUBLICE ȘI MASS-MEDIA

 

Autor Redactia 09 Martie 2017, 21:19 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii