Asociația Veganilor din România, Agent Green și Animals International România au lansat o campanie de protejare a mediului și de promovare a sănătății printr-o alimentație bazată pe plante

De Comunicat 19 Martie 2021, 11:18 Economie

Din rațiuni ecologice, etice, de sustenabilitate și de sănătate publică, viitorul alimentației este unul bazat pe fructe, legume și leguminoase. Prin această campanie cele 3 ONG-uri își propun să susțină tranziția către un sistem global alimentar sustenabil care să ne ajute să combatem atât cele mai grave efecte ale crizei climatice, cât și problemele de sănătate care vin la pachet cu un stil de viață bazat pe produse de origine animală.

Combaterea crizei climatice și adaptarea la schimbările climatice presupun transformarea sistemului alimentar global prin încurajarea tranziției către o agricultură verde și un consum sustenabil . După cum susțin mai multe documente programatice UE (amintim aici doar Strategia de Inovare și Cercetare Food2030, precum și Strategia Farm to Fork), încurajarea unei alimentații centrate pe plante are potențialul de a aduce beneficii atât asupra mediului, prin utilizarea eficientă și responsabilă a resurselor, cât și asupra sănătății publice, cu impact pozitiv asupra economiei naționale. Mai mult decât atât, așa cum o arată și raportul Comisiei Europene „Dezvoltarea sectorului proteinelor vegetale în UE”, segmentul de piață dedicat alternativelor vegetale este în continuă creștere, deschizând oportunități economice de care putem profita doar dacă începem să implementăm fie și numai o parte din soluțiile propuse în cadrul acestei campanii.

Mai multe detalii despre campanie găsiți accesând:
https://www.asociatiaveganilor.ro/tranzitie-justa-catre-alimentatie-sustenabila/

 

 

Autor Comunicat 19 Martie 2021, 11:18 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

  1. Maria 21 Martie 2021, 02:58

    Articol bun.

Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii