Poziția CECCAR despre fanteziile fiscale cu microîntreprinderi ale guvernului Ciolacu

De Mihai NEGOMIREANU 26 Martie 2024, 18:49 Economie

CECCAR, organizația ce reprezintă profesia contabilă din România, susține menținerea pragului de 500.000 de euro pentru impozitarea microîntreprinderilor. Considerăm că acest prag este crucial pentru sprijinirea durabilității și dezvoltării acestor întreprinderi mici, contribuind totodată la conformarea fiscală și stabilitatea economică. Recent, au apărut discuții cu privire la un presupus avantaj fiscal la o marjă de profit net de 15,75%.

În realitate, această cifră nu reprezintă automat un paradis fiscal, fiind simplificare excesivă a politicilor fiscale. Marja de profit net variază în funcție de industrie și dimensiunea afacerii, iar valoarea de 15,75% nu este universal valabilă. Adoptarea unui sistem simplificat de impozitare pe veniturile microîntreprinderilor ar sprijini conformarea fiscală și dezvoltarea acestora, eliminând complexitatea și incertitudinea asociate cu calculul profitului impozabil.

Prin urmare, CECCAR recomandă menținerea pragului actual pentru a asigura stabilitatea și prosperitatea microîntreprinderilor, contribuind astfel la bunăstarea economică și socială a României.

 

 

Autor Mihai NEGOMIREANU 26 Martie 2024, 18:49 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii