Apelul de propuneri de proiecte Coerent, sansa pentru grupurile vulnerabile

De Redactia 21 Martie 2014, 06:59 Economie
Fondul Român de Dezvoltare Sociala (FRDS) a lansat luni, 17 martie 2014, Apelul “Coerent”, cel de-al patrulea apel de propuneri de proiecte programat în cadrul Programului RO10 “Copii si tineri aflati în situatii de risc si initiative locale si regionale pentru reducerea inegalitatilor nationale si pentru promovarea incluziunii sociale” (CORAI), finantat de Islanda, Liechenstein si Norvegia, prin intermediul Granturilor SEE.

Apelul „Coerent” îsi propune sa sustina initiative concrete de reducere a inegalitatilor sociale la nivel national, precum si masuri eficiente de combatere a discriminarii si excluziunii sociale, dezvoltate în mod participativ, prin cooperarea factorilor interesati de la nivel local, regional si national.

Obiectivul Apelului este acela de a stimula cooperarea si parteneriatul între sectorul public, societatea civila si mediul privat, în scopul îmbunatatiri accesului grupurilor vulnerabile la servicii publice, reducerii excluziunii sociale si economice, prin promovarea principiilor egalitatii de sanse si de gen, non-discriminarii, a respectului pentru diversitate si în?elegerii interculturale etc.

Suma totala alocata pentru acest apel este de 4.458.598 euro, permitând finantarea a cca. 25 de proiecte. Valoarea minima a sumei care poate fi solicitata pentru implementarea unui proiect este de 100.000 de euro, iar cea maxima de 300.000 de euro.

Termenul limita pentru depunerea cererilor de finantare este 19 mai 2014.

Pot depune proiecte atât entitatile publice locale si centrale, cât si organizatiile neguvernamentale, în calitate de Promotori de Proiect. Pentru a veni în sprijinul potentialilor solicitanti, FRDS va organizata 4 sesiuni de informare, la nivel regional.

Programul CORAI are ca obiectiv principal îmbunatatirea situatiei copiilor si tinerilor aflati în situatii de risc (cu o atentie speciala acordata populatiei de etnie roma) precum si a altor grupuri dezavantajate, contribuind, în acest fel, la reducerea inegalitatilor sociale si economice care separa aceste grupuri defavorizate de restul  societatii. Programul are o valoare totala de 31.764.706 Euro.

Mai multe detalii despre Programul CORAI si obiectivele acestuia se gasesc pe web-site-ul www.frds.ro.

 

Autor Redactia 21 Martie 2014, 06:59 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii