La COS Târgovişte restructurarea îsi arata efectele pozitive

De Redactia 09 Iulie 2015, 09:03 Economie

Activitatea de la COS Târgovişte la jumătatea anului 2015 decurge în conformitate cu prevederile din Planul de Reorganizare Confirmat. Restructurările realizate în ultimii doi ani (reducerea costurilor de producție prin optimizarea regimului de lucru al utilajelor, schimbarea strategiei de vânzări, schimbarea rețetei de elaborare a oțelului etc.) încep să îşi arate efectele pozitive nu doar din punct de vedere economic, ci și din cel al credibilității recâștigate în raport cu partenerii. Oţelul beton rămâne principalul produs al întreprinderii.

“Anul 2015 este, din punctul meu de vedere, unul în care lucrurile au mers bine şi am produs inclusiv în luna februarie, când de obicei activitatea este oprită. Încercăm şi în continuare să reducem costurile, prin optimizarea producţiei, reducerea stocurilor şi adaptarea continuă a produselor în funcţie de cerinţele pieţei. Nivelul de producţie a crescut faţă de anul precedent. Laminorul lucrează la circa 80% din capacitate, astfel că am rămas lideri pe piața românească la producţia de oţel beton, realizăm în continuare oțeluri structurale, oțeluri carbon de calitate, oțeluri aliate pentru construcții de mașini.” – ing. Aurel Diamandi, Director de Producție, COS Târgoviște.

În paralel cu activitatea curentă, COS Târgovişte acordă o atenție sporită cerinţelor ecologice sau de securitate în exploatare. Astfel, începând de azi, a demarat operaţiunea de demolare a două coşuri industriale din incinta întreprinderii. Acest lucru era necesar şi a fost, de altfel, propus de Inspectoratul de Stat în Construcţii, Direcţia Regională în Construcţii Sud-Muntenia. Cele două coşuri prezintă deficienţe la structura de rezistenţă, astfel că era obligatorie demolarea lor, cu atât mai mult cu cât nu mai serveau procesului de producţie din anul 2005.
 
Este de subliniat că în ultima perioadă a existat stabilitate şi în privinţa personalului. Nu au fost dispuse disponibilizări, au fost chiar realizate angajări, iar salariile sunt achitate la zi. În perioada 2013 - iunie 2015 întreprinderea a devenit unul dintre cei mai importanţi contibuabili ai judeţului Dâmboviţa, achitând către bugetul de stat peste 200 de milioane de lei. În acelaşi timp au fost achitate integral creanţele către creditorii salariaţi, aşa cum au fost ele reliefate în Planul de Reorganizare.

Toate aceste informaţii arată că activitatea este pe un drum bun, că măsurile de restructurare îşi arată efectele pozitive şi că strategia generală abordată de COS Tâgovişte din ultimii doi ani a fost una coerentă şi corectă.

 

Autor Redactia 09 Iulie 2015, 09:03 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii